Afbeelding
Foto: Wil van Balen

VVN Verkeersexamens weer van start

Actueel 584 keer gelezen

Hellevoetsluis - Zoals ieder jaar vertrekken leerlingen van groep 7 en/of 8 van de basisscholen in Hellevoetsluis vanaf de parkeerplaats van Stichting Push aan de Sportlaan om het praktijkexamen af te leggen. 

Alle basisscholen in Hellevoetsluis doen hieraan mee. Een paar honderd leerlingen stappen, verdeeld over verschillende dagen, op de fiets om het praktijkexamen af te leggen. Het schriftelijk verkeersexamen waarbij is getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in de verkeerssituaties hebben de leerlingen al gedaan. Maar het gaat er natuurlijk om of zij deze kennis ook op de weg kunnen toepassen. Daarom volgt na het schriftelijk examen altijd het praktijkexamen op de fiets. Er wordt aandacht besteed aan het stoppen voor verkeerslichten, het verlenen van voorrang en het aangeven van richting. Langs de route staan vrijwilligers om te kijken of de jongens en meisjes de regels goed opvolgen.

Jaarlijks raken ongeveer 2000 kinderen in Nederland gewond in het verkeer en bij ongeveer de helft van deze ongevallen is een fietser betrokken. 

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant