Thijs Buizert naar finale van Kunstbende Festival | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: KunstBende

Thijs Buizert naar finale van Kunstbende Festival

  •   79 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - De 14 jarige dj en producer Thijs Buizert uit Hellevoetsluis is door naar de landelijke finale van het Kunstbende Young Creators Festival op 29 juni. Daar zal hij strijden tegen de beste jonge dj's uit alle provincies van Nederland.

Thijs is al vijf jaar bezig met het maken van muziek. "Ik ben op mijn negende begonnen, ik had een concert gezien van Hardwell, daar was ik enorm van onder de indruk," vertelt de diskjockey, "Toen dacht ik, dat wil ik ook proberen. Van een collega van mijn vader heb ik een dj-set geleend, daar ben ik mee gaan experimenteren en zo is het begonnen."

Het Kunstbende Young Creators Festival is een festival voor creatieve jongeren op het gebied van Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Het festival is opgesplitst in een aantal rondes. Voorafgaand van de voorrondes kunnen jongeren meedoen aan verschillende workshops om zich voor te bereiden op het festival. Vervolgens vinden er voorrondes plaats in elke provincie. De winnaars van die voorrondes gaan vervolgens naar het daadwerkelijke festival.

Voor de winnaars van de verschillende categorieën tijdens het festival is er een speciale plek geregeld op Lowlands, waar deze jonge talenten hun kunst kunnen showen. Daarnaast krijgt elke winnaar een eigen mainstage, zoals het stedelijke museum, het Holland dance festival of de stage waar Thijs voor strijd: optreden op Mysteryland.

Dit is niet het eerste jaar dat Thijs mee doet aan het Kunstbende festival. Vorig jaar werd hij net als dit jaar eerste tijdens de voorrondes. "In de finale was het niveau te hoog, dus toen ben ik het niet geworden." Dit jaar krijgt hij de kans om nog een keer in de finale te staan. "Ik ken de andere deelnemers nog niet dus ik heb geen idee hoe hoog het niveau ligt, maar ik ga mijn best doen."
Wat er ook gebeurt, als het aan Thijs ligt gaat hij later sowieso de muziekwereld in. "Het liefst zou ik bekend willen worden met mijn muziek. Als dat niet lukt wil ik alsnog in de muziek werken." Hij zit nog maar in de tweede klas maar weet al wel waar hij graag zijn vervolgopleiding zou willen doen. "Herman Brood academie of ArtEZ, ik moet dan wel een beetje een cv hebben." Met dat cv komt het waarschijnlijk wel goed, de jonge dj heeft al vier nummers op Spotify staan. "Ik heb vijf nummers al helemaal af. Vier heb ik al geproduceerd. Maar ik heb nog een heleboel nummers op mijn computer staan die ik nog niet af heb."

Thijs is elke dag bezig met produceren en dj-en. "Tijdens de vakantie werk ik wel vier tot vijf uur per dag aan muziek." Dat is misschien ook wel nodig, want de wedstrijd komt steeds dichterbij. Thijs heeft er zelf in ieder geval al zin in: "Ik ben nu al bezig met voorbereiden. Ik kan alleen nog niet vertellen wat ik ga laten horen."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>