Koninklijke Erepenning voor 100-jarig v.v.Hellevoetsluis | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Koninklijke Erepenning voor 100-jarig v.v.Hellevoetsluis

  •   257 keer gelezen   Actueel

Donderdag 9 mei 2019 vierde voetbalvereniging Hellevoetsluis in het bijzijn van vele genodigden haar 100e verjaardag waaronder burgemeester Junius en wethouder Schop. In de grote feesttent die op het terrein van de club is opgebouwd waren ruim 100 genodigden aanwezig voor de officiële receptie.

Voorzitter Edwin Boogaard heette iedereen welkom en speciaal de 3 aanwezige ere-leden Arie van den Ban, Wibo Dijkema en Maarten Boutkan. "Wij zijn een kerngezonde vereniging, waar normen en waarden hoog in het vaandel staan", sprak de voorzitter voordat hij een applaus vroeg voor de jubileum commissie die erg veel werk heeft verricht en verder sprak hij een speciaal woord van dank uit voor alle vrijwilligers en sponsoren.

"Teun Lageweg heeft een prachtig jubileumboek gemaakt. Het boek moet nog gedrukt worden en kan alvast voor 15 euro besteld kan worden via info@vvhellevoetsluis.nl", vervolgt Edwin Boogaards zijn toespraak die vervolgens enkele van zijn voorgangers op bestuurlijk niveau noemde onder andere Ton Lammers, Arie van den Ban en wijlen de heer Wim Kievit. Een blik richting de toekomst gaf de voorzitter ook: bouwplannen om de overkapping te vergroten, plannen voor een nieuwe tribune en er is vervanging van het hoofdveld nodig. Bij de laatste activiteit keek de voorzitter de burgemeester aan…..de club hoopt dat de gemeente geld beschikbaar zal stellen om de gehele toplaag van het hoofdveld te vervangen. Het kunstgrasveld is twaalf jaar geleden aangelegd en dringend aan vervanging toe.

Hij vervolgt: "Ondanks het bestaan van vier voetbalverenigingen in Hellevoetsluis, is er bij ons geen enkele behoefte om te fuseren en hopen wij over 100 jaar nog steeds te bestaan". Tot slot sprak Edwin Boogaards de woorden "In 100 jaar hebben wij een hoop bereikt, alleen een kunstgrasveld dat nergens op lijkt!" om daarna het woord aan de burgemeester te geven.

De burgemeester haakt al in het begin van haar toespraak in op de woorden van de voorzitter: "100 jaar, dat zijn wel heel veel versleten voetbalschoenen, scheenbeschermers en…..grasmatten!". "Een 100 jarig bestaan is ook voor de gemeente erg speciaal, want het is bijzonder om in je gemeentegrenzen een vereniging te hebben van deze statuur en van deze leeftijd. Ik ben dan ook bijzonder vereerd dat ik hier mag staan om jullie allen te feliciteren met deze mijlpaal".

"In de plannen van het gemeentebestuur staat 'samen doen' hoog in het vaandel en v.v. Hellevoetsluis draagt hier in belangrijke mate aan bij", sprak de burgemeester. Zij roemde hierbij extra de inzet van de vele vrijwilligers, waarvoor ze een hartelijk applaus vroeg. "Sport verbindt, en dat zien we heel goed bij deze vereniging, van de F'jes tot en met de veteranen".

"Een bijzondere prestatie moet op bijzondere wijze beloond worden en we zijn er als gemeente heel trots op om te kunnen zeggen dat het Zijne Majesteit heeft behaagd om de Koninklijke Erepenning uit te reiken aan v.v.Hellevoetsluis", waarna de burgemeester de penning overhandigde aan voorzitter Edwin Boogaard. De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan sportverenigingen die minimaal 50 jaar bestaan. Het ereteken symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten. En met het 100-jarig bestaan is dat natuurlijk dubbel en dwars verdiend.

Vanavond komt het jubileumelftal uit tegen oud-Feyenoord. Dit zijn niet per se spelers die al 40 jaar lid zijn van v.v. Hellevoetsluis, maar een mix van de selectie en veteranen. Oud-Feyenoord is namelijk met spelers als Michael Mols, Errol Refos, Patrick Paauwe, Andwele Slory, Peter Barendse, Brian Pinas, Edwin de Graaf en Remco Scholvan van een behoorlijk niveau. VV Hellevoetsluis heeft daar een representatief elftal tegenover staan. De wedstrijd van 10 mei begint om 19.30 uur en duurt 2 maal 35 minuten.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>