Afbeelding
Foto: Wil van Balen
lezers schrijven

Ingezonden brief: Over de balk

Actueel 1.079 keer gelezen

Het zal ruim 10 jaar geleden zijn, dat de gemeente Bernisse in overleg met Farm Frites een ontsluitingsweg had voorgesteld, vanaf de fabriek, rechtstreeks naar de rotonde nabij Lindeloof aan de Nijverheidsweg. Dit plan werd helaas door Hellevoetsluis geblokkeerd door in allerijl een natuurgebied te creëren wat nu het Kooisteebos is. 

Met verbazing hebben wij nu kennis genomen van de plannen voor de aanleg van een nieuwe ontsluitingsweg voor Farm Frites, dwars door de polder van Oudenhoorn. Dit traject, dat ongeveer 4 kilometer lang zal zijn, is bedoeld als alternatief voor het vrachtverkeer, dat nu voornamelijk via Kooilaan en Vuurvlinder zijn weg vindt naar Kanaalweg Westzijde. Bij dit plan moet onze ijsbaan en polder op de schop en zullen er tevens twee moeilijke, en hoogst waarschijnlijk gevaarlijke, kruisingen ontstaan met het Trambaanpad en de Ravenseweg. 

Afgezien van de enorme kosten die dit plan met zich meebrengt, krijgen wij als bewoners van de Ravenseweg nog meer verkeer langs ons heen als wij  tot op heden al ondervinden van het sluipverkeer van- en naar Hellevoetsluis. Dat zal na voltooiing van Kickersbloem 3 alleen nog maar meer worden. Dit verkeer is echter een voldongen feit en wordt door ons al vele jaren geaccepteerd. Maar het moet natuurlijk niet gekker worden, dat daarbij dan ook nog een 'patatweg' moet komen. Dan worden wij zo langzamerhand een afvoerputje van Hellevoetsluis.   

Als wij de huidige situatie van ontsluiting via Kooilaan en Vuurvlinder bekijken, kunnen wij niet ontkennen dat daar ook wel van enige verkeershinder sprake is, maar dat deze hinder met een paar simpele aanpassingen wel wat kan worden verminderd. Tevens staat deze hinder niet in verhouding met de hinder die wij in Oudenhoorn dagelijks ondervinden van het Hellevoetse sluipverkeer langs Eeweg,  Ravenseweg, Molendijk, onze basisschool en ook via een paar zeer moeilijke en gevaarlijke punten door ons dorp, wat al tot meerdere ongelukken heeft geleid. Of moet bij het plan van de 'patatweg' de gedachte hebben bestaan van: "Ze hebben in Oudenhoorn toch al zoveel verkeersoverlast, dat het vrachtverkeer van Farm Frites er dan ook nog wel bij kan. Het komt er op neer, dat het niet meer of minder is dan het verplaatsen van een probleem wat een duidelijk voorbeeld is van geld over de balk gooien.  

Samenvattend, kunnen wij er toch niet omheen dat er geen enkele reden te bedenken is om het plan van deze weg door te zetten, gezien de gevolgen die dat zal hebben op gebied van verkeersveiligheid. Ook de polder moet ingrijpend op de schop wat het landschap er niet fraaier op maakt. En de omwonenden zullen met nog met meer verkeersoverlast worden opgezadeld. Ook denken wij, dat het enorme bedrag dat hiermee is gemoeid, wel beter kan worden besteed, zoals onder andere een oplossing voor de verkeersproblemen in- en om Oudenhoorn. 

Een bezorgde bewoner van Oudenhoorn. 

Naam en adres zijn bij de redactie bekend.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant