Afbeelding
Foto's Theo van Kralingen

FC Vlotbrug als kampioen naar de derde klasse

Actueel 1.310 keer gelezen

Dirksland - FC Vlotbrug heeft eindelijk het fel begeerde kampioenschap in de vierde klasse H te behaald. De club uit Hellevoetsluis-Oost speelde op het sfeervolle sportpark in Dirksland moeizaam met 2-2 (1-2) gelijk tegen DVV '09. De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Eenmaal op De Kooistee geen boerenkar, maar een open autobus waarmee de feestende selectie en aanhang de rondrit door De Vesting aanvaarde.

Dan Rolandus

'Het was na afloop een explosie van vreugde', wees assistent-trainer Piet van Holst op de ontlading na de moeizame overwinning op DVV '09. De equipe van John Kleijn wilde niets cadeau doen en ging er vol voor. Nadat Clint van de Veerdonk en Jordy Braber voor het oog van ruim tweehonderd meegereisde supporters met twee juwelen van doelpunten hun ploeg naar een 1-2 ruststand hadden geschoten, kwamen de Dirkslanders tien minuten voor tijd terug tot 2-2. 'DVV ging er vol voor, zette hoog druk, waar wij niet onderuit konden voetballen. We kregen niet eens de kans om een lange bal te geven, die mannen zaten er bovenop. Bij 2-2 was het echt billen knijpen. De scheidsrechter telde er zeven minuten bij, maar het werd een kwartier. We moesten blijven knokken om tegen de "onverzettelijkheid" van DVV het punt over de streep te trekken. Na het laatste fluitje was de ontlading nog groter. De rondrit door het dorp was koud, maar meer dan waard', aldus Piet van Holst.

Herdenking muisstil
Piet van Holst bedankte in zijn speech de voormalige trainer Tom Larssen, de spelers, de hele staf, het oude en het nieuwe bestuur voor de behaalde titel. Daarna werd de TV in het bomvolle clubgebouw aangezet en werd er tijdens de herdenking van de gevallenen in de oorlog twee minuten stilte in acht genomen. 'Het was groot feest, maar om 20.00 uur was het twee minuten muisstil, kon je een speld horen vallen, was gewoon indrukwekkend en hakte er ook wel even in', sprak Piet van Holst zijn trots uit over de supporters en de groep tijdens het eerbetoon. 'Het was een geslaagd feest voor de spelers en de club', uitte Mitchel de Zeeuw zijn geluk. 'De euforie was des te groter omdat we de overwinning niet cadeau hebben gekregen, het spannend bleef tot en met de laatste minuut. Toch was ik er zeker van dat we het zouden redden, mocht nu weer niet fout gaan. Iedereen heeft zich helemaal kapot geknokt. Dan blijkt toch weer dat het op de eilanden lastig voetballen is. DVV deed het gewoon goed. Vechten tegen een voetballende ploeg pakte voor hun goed uit en uiteindelijk ook voor ons. Een voordeel is dat we het koppie er tegenwoordig bijhouden. Ik denk dat we met deze ploeg in de derde klasse bij de eerste zes kunnen meedraaien. Ik heb ook veel goeds gehoord over de nieuwe trainer Richard Koutstaal', aldus Mitchel de Zeeuw. Voorzitter Maarten Fonkert was blij dat de titel was binnen gehaald. 'We hebben ons hart in het laatste kwartier toch even vastgehouden. De spanning was heel groot. Het was een waar voetbalspektakel met heel veel publiek waaronder een grote schare supporters van FC Vlotbrug. We hebben het licht in de kantine laat uit gedaan. Alle lof voor de oude trainer en het vorige bestuur. Zij hebben de basis gelegd voor het succes. We bestaan 40 jaar, dus dit cadeautje wilden we graag uitpakken. We doen het op ons jubileumfeest op 8 juni nog eens dunnetjes over. Als we de eerste vijf wedstrijden in de derde klasse goed doorkomen, denk ik dat we bij de eerste zes gaan meedraaien.'

FC Vlotbrug: Nino Noordijk; Lars Stuijfzand, Bram Scheringa, Mitchel de Zeeuw, Mo Baydar; Siméon Seghers; Oussama Nhari, Jordy Braber (70. Jordi van der Kooij), Danny Browne; Clint van de Veerdonk (75. Shenomar Pers), Gijs Vermeer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant