Robert hoopt zijn leven weer op te kunnen pakken na behandeling in Moskou
Robert hoopt zijn leven weer op te kunnen pakken na behandeling in Moskou

Robert is er nog lang niet

Actueel 2.016 keer gelezen

Hellevoetsluis - Begin maart berichtten wij u over de strijd die Robert Rietdijk-Huisman voert tegen de ziekte MS. Ons artikel heeft een storm van reacties opgeleverd en – belangrijker nog – behoorlijk veel geld. Tijd om bij te praten met Robert.

Robert, wonend aan de Moriaanseweg West, vertelt: "Het gaat goed met me, het is stabiel op dit moment. Ik voel me de laatste tijd heel goed al blijft m'n rechterbeen natuurlijk het probleem helaas. Maar zolang ik mijn rust goed pak gaat het goed, voor zover het natuurlijk goed kan gaan als je MS hebt". De acties om geld in te zamelen voor een dure behandeling in het Pirogov's National Medical Surgical Center van Moskou lopen goed. "Ik kan niet anders dan blij zijn met de 30.000 euro die we hebben binnen gehaald, maar het wordt nog een hele toer om de benodigde 90.000 euro binnen te halen", gaat Robert verder.

6 november start behandeling
Op 6 november a.s. wordt Robert door Dr. D.A. Fedorenko welkom geheten in de kliniek in Moskou. De volledige behandeling duurt tot 5 december. Robert legt uit: "Het plan is om enkele dagen tevoren in Moskou aan te komen zodat we nog wat dingen kunnen regelen. D-day is 17 oktober, dan moet het volledige bedrag betaald zijn!". Via de crowdfunding actie zijn heel veel mooie reacties binnengekomen. Van anonieme donaties, collega's, oud-collega's en oud ploeggenoten van de korfbal en veel mensen maken een bedrag over en wensen Robert het beste toe. "Er is zelfs een anonieme donatie van 10.000 euro binnengekomen, daardoor werd ik compleet overdonderd", zegt Robert met tranen in zijn ogen. Oud collega's van SoZaWe, waar Robert meer dan 10 jaar geleden werkte, hebben een Bakesale georganiseerd. Er er was natuurlijk de geweldige actie in Muziekcafé BarBiertje waar met een BarBorrel geld werd ingezameld.

Op 9 mei organiseert het Ikazia Ziekenhuis, de werkgever van Robert, een benefietdiner. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden. Informatie via p.de.ruyter@ikazia.nl. Het plan verder is om verschillende media en zelfs diverse TV-programma's te benaderen. Robert heeft een voorgesprek gehad met Leonie Bodaan van Gewoon Fit. Zij organiseert eind mei/begin juni een RUN waarvan de opbrengst ten goede komt aan de actie. Verder zal Roberts' broer Dave Rietdijk – die aan autoracen doet in zijn vrije tijd – mensen tegen betaling mee laten rijden tijdens een race over het circuit. Fysio Fit komt binnenkort ook met een actie. Robert is blij dat allerlei familie, vrienden en bekenden dit allemaal voor hem doen.

Helpt u Robert?
"Alle beetjes helpen", zegt hij. 'Ik hoop dat ik mijn leven weer kan oppakken op een manier die ik wil en niet op een manier die deze ziekte voor me bepaalt". Maak uw bijdrage over via NL20 RABO 3493 6863 31 op naam van R. Rietdijk, of kijk op 'Help me beat MS'.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant