Afbeelding

1000 watertappunten op schoolpleinen

Actueel 380 keer gelezen

Op schoolpleinen door heel Nederland worden in de komende twee jaar zo'n 1000 nieuwe watertappunten gebouwd. 

Water drinken en snel door sporten
"Met 1000 watertaps op schoolpleinen die ook na schooltijd beschikbaar zijn voor de buurt maken we een mooie concrete stap vooruit in het terugdringen van overgewicht. Veel schoolpleinen worden ook na schooltijd gebruikt om te spelen en te sporten. Met een watertap wordt het voor spelende kinderen veel aantrekkelijker om daar water te drinken en dan snel door te voetballen. In plaats van naar de supermarkt te gaan voor een blikje", aldus staatssecretaris Blokhuis. 
 
Twee miljoen euro
De subsidieregeling gaat in de loop van mei open en duurt twee jaar. In totaal is er 2 miljoen euro beschikbaar. De verwachting is dat het tot zo'n 1000 watertappunten leidt. Maar het kunnen er ook meer worden.
Scholen in het primair onderwijs krijgen driekwart van de kosten vergoed. Het overige deel moeten scholen zelf vergoeden. Gemeenten of bijvoorbeeld buurtverenigingen kunnen dat natuurlijk ook voor hun rekening nemen. Want een hele straat of buurt heeft iets aan een openbare watertap.
 
Zo eenvoudig mogelijk
Het programma Gezonde School en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) gaan het praktisch uitvoeren. Zo eenvoudig mogelijk, zodat het voor scholen zo weinig mogelijk administratieve lasten oplevert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant