Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Bewegen maar! Koningsspelen Hellevoetsluis

Actueel 1.410 keer gelezen

Tijdens de Koningsspelen staan gezond eten en actief bewegen centraal. Op veel basisscholen in Nederland wordt voorafgaand aan de sportieve activiteiten een gezamenlijk Koningsontbijt geserveerd. Op andere scholen wordt een gezonde lunch georganiseerd. De Koningsspelen staan dit jaar in het teken van water drinken. Deze superdrank 'HA-TWEE-GO' houdt je sterk, slim en snel.

2 weken te vroeg
Koningsspelen zult u denken, Koningsdag is toch pas op 27 april a.s.?! Ja, de 7e editie van de Koningsspelen vond reeds plaats op vrijdag 12 april 2019. Dit komt omdat de oorspronkelijke datum (de vrijdag voor Koningsdag) in de vakantie valt. En de vrijdag daarvoor is het Goede Vrijdag, dus dan kom je vanzelf uit op vrijdag 12 april. De kinderen maalden er niet om en zo was het al vroeg in de morgen een drukte van belang op de velden van FC Vlotbrug en 't Capproen, twee van de locaties waar sportieve activiteiten en spellen op Voorne-Putten georganiseerd werden.

Bijna 60 scholen
57 Basisscholen op Voorne-Putten, waarvan 13 in Hellevoetsluis, deden mee aan deze sportieve en gezonde dag. De Pasapas, het dansje dat hoort bij deze Koningsspelen, is heel wat keren geoefend op de scholen. Het is een leuke manier van bewegen en daar gaat het om.

Het Palet
OBS Het Palet was met de leerlingen aanwezig op 3 locaties: op het schoolplein werden oud Hollandse spelletjes gedaan als blikken gooien en eieren op een lepel verplaatsen. Op het veld van korfbalvereniging 't Capproen werden onder leiding van de Helinium sportklas diverse spellen gespeeld en in de gymzaal Ravense Hoek werd fanatiek gebadmintond. Aan de rode kleuren op de wangen van de deelnemers te zien werd er met volle inzet gesport!

De Brandaris houdt een sportdag
De leerlingen en leerkrachten van OBS De Brandaris maakten er een leuke sportdag van. Van groep 1 tot en met groep 8 kwamen ruim 300 leerlingen lopend van hun scholen naar het sportveld, dus de kinderen hadden dus al gelijk een warming up te pakken. Dat was wel nodig, want de temperatuur kwam uit op een koude 5 graden. Gelukkig vond er om 9.00 uur nog een gezamenlijke warming-up plaats en daarna werden de kinderen in groepen verdeeld om aan de diverse spellen deel te nemen. Er was zaklopen, kat en muis tikkertje, een brandweerhelmen parcours, klompenracen nog zeker 10 andere uitdagende spellen. De organisatie zat strak in elkaar en de ouders begeleiders beschikten over een duidelijke uitleg van het spel, de opdracht, regels en tips. Na het sportieve gedeelte keerden de leerlingen weer te voet terug naar school, waar een heerlijk gezonde lunch werd geserveerd. Deze lunch was deels door sponsors bekostigd en verschillende ouders haalden een deel van de benodigde boodschappen.

Koningsspelen
De eerste editie van de Koningsspelen werd gehouden op 26 april 2013, naar aanleiding van de inhuldiging van koning Willem-Alexander vier dagen later. Sindsdien wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. De Koningsspelen zijn een jaarlijks sportief Oranjefeest voor alle kinderen in het basisonderwijs in Nederland en het Caribisch gebied. De Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation zijn de 'founding fathers' van de Koningsspelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant