Stichting BreinPijn wil ook de verbinding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en de samenleving verbeteren
Stichting BreinPijn wil ook de verbinding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en de samenleving verbeteren

Kom ook in beweging voor Stichting BreinPijn

Actueel 584 keer gelezen

Margreet Lucasse is gediplomeerd verzorgende voor o.a patiënten met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Dit jaar loopt ze in haar eentje het 230 km lange stuk van de Camino tussen Tours en Saintes.

Alle sponsoropbrengsten van haar tocht doneert ze aan het 'Innovatiefonds voor Hersenletsel' van stichting BreinPijn Nederland. U kunt Margreet helpen met helpen. Stort tenminste € 12,50 (meer mag natuurlijk ook!) op bankrekening: NL 80 RABO 0325 462 909 van stichting BreinPijn Hellevoetsluis, onder vermelding van 'Margreet loopt' en u ontvangt als dank de Heldenspeld voor Niet Aangeboren Hersenletsel thuisgestuurd. Op de website en op Facebook van Breinpijn wordt bijgehouden hoeveel sponsorbijdragen Margreet met haar dappere tocht ophaalt.

Zelf zegt ze hierover: "Bij mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel zijn in de hersenen verbindingen verstoord en doen het lijf en het hoofd niet meer wat zij willen. Ik maak het dagelijks mee in mijn werk. Voor veel mensen met hersenletsel is adequate en professionele hulp bij het zoeken naar nieuwe wegen topprioriteit. Stichting BreinPijn steunt innovatie, onderzoek en praktische hulpmiddelen met het doel de zorg bij mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel te vernieuwen. Stichting BreinPijn wil ook de verbinding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel en de samenleving verbeteren. Daarvoor loop ik graag een traject van de Camino. Wilt u mij steunen?"

Breinpijn
De landelijke stichting BreinPijn houdt kantoor in Hellevoetsluis. Samen met Warren's Sportinstituut zet BreinPijn zich in voor de revalidatie van de 21-jarige Hellevoetse Rowenda met Niet Aangeboren Hersenletsel. De actie 'Let's Move for a Better World' is een doorslaand succes. 2019 is het eerste van drie grote actiejaren met op 11 mei aanstaande de uitreiking van de gouden Speld van Verdienste voor Hersenletsel in de conferentiezaal van Historyland in Hellevoetsluis. En in het laatste weekend van juni de 'Krachttoer voor Hersenletsel'. Een wielerequipe van 19 fietsers met als naam 'Mijn Band met het Brein' zal in een Krachttoer van 24 uur non-stop 645.900 meter (= 645.9 kilometer) door Nederland fietsen op 29 en 30 juni 2019. 'Band' heeft hier twee betekenissen: de band die je voelt met letsel van het brein en de band waarop je fietst.
Het aantal meters dat wordt gefietst door heel Nederland is identiek aan het minimale aantal patiënten met blijvend Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) dat door de Hersenstichting recent is gepresenteerd. Nog niet eerder is er in Nederland zo'n omvangrijke duursportprestatie voor een goed doel geleverd. Voor 'elke meter per mens' verkoopt de Stichting BreinPijn de Heldenspeld' voor 10 euro (ex verzendkosten als de meter via site wordt gekocht in de webshop) via https://breinpijn.org/product/een-meter-per-mens/

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant