Afbeelding
Lezers schrijven

Ingezonden brief: Aanvraag invalidenparkeerplaats

Actueel 2.115 keer gelezen

Hierbij feliciteer ik iedereen die heeft gezorgd voor het jubileum van mijn aanvraag om een invalidenparkeerplaats. Dat zal ik kort toelichten.

Mijn vrouw en ik wonen al 41 jaar aan de Moriaanseweg Oost. Naar volle tevredenheid. De laatste jaren echter beginnen wij één en ander te mankeren. Ik word steeds slechter ter been en ben slechtziend. Mijn vrouw is gehandicapt en rijdt daarom in een aangepaste auto. De laatste jaren is de parkeerdruk aan de Moriaanseweg toegenomen; en kunnen we minder op korte afstand parkeren. Buren adviseerden ons al vaker om een invalidenparkeerplaats aan te vragen. Na veel vermoeiende en pijnlijke ervaringen besloten we uiteindelijk om het toch te doen.

Op 23 september 2018 vroegen wij een "gemarkeerde parkeerplaats" aan bij de gemeente Hellevoetsluis. Al snel kregen we bezoek van een medisch adviseur. Die oordeelde positief op onze aanvraag. Op 2 november schreef de gemeente ons daarover een brief. Daarin werd meegedeeld dat "de afdeling Beheer Vergunning & Handhaving een besluit zal nemen". En: "Een van de medewerkers neemt zo spoedig mogelijk contact met u op." Nadat we enkele weken niets gehoord hadden, belden wij in december met de afdeling. De behandelend ambtenaar was afwezig. We vroegen om teruggebeld te worden. Nadat we enkele weken niets hoorden, belden we enkele keren tevergeefs met de afdeling. Uiteindelijk kregen we een medewerker aan de lijn die bij hoog en bij laag beweerde dat we toch echt bij "de afdeling WMO" moesten zijn. Uiteindelijk beloofde hij dat we teruggebeld zouden worden. Geen reactie. Op 8 januari stuurden we maar eens een e-mailtje. Weer bleef het stil. Dus belden we eind januari de afdeling weer. We kregen de behandelend ambtenaar aan de lijn. Hij vertelde dat hij veel dossiers in behandeling had. Uiteindelijk bezocht hij ons op 30 januari. Hij maakte concrete afspraken. Hij vertelde dat de afhandeling "nog een week of vier" zou duren.

Sinds dat bezoek verstreken meer dan vier weken, zonder enig bericht. Ten einde raad stuurden wij op 2 maart een klachtenformulier naar de gemeente. Behalve een ontvangstbevestiging geen reactie. Deze week is het op de kop af een halfjaar geleden dat ik mijn aanvraag indiende. Ik snap niet waarom zo gemakzuchtig met de dagelijkse problemen van een Hellevoeter wordt omgesprongen. Jan de Leeuw van Weenen

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. De brief kan in de krant ondertekend worden met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant