Ervaart u overlast van hondenpoep in uw wijk?
Ervaart u overlast van hondenpoep in uw wijk? Foto: stock

Wat is uw mening over de verkiezingen en hondenpoepoverlast?

Actueel 506 keer gelezen

Onlangs heeft weekblad Groot Hellevoet in samenwerking met Toponderzoek weer een burgerpanelonderzoek gehouden voor TipHellevoetsluis.nl. Hierin vroegen wij onze respondenten hun mening te geven over Provinciale Staten verkiezingen van 20 maart jl. en hondenpoepoverlast.

Hieronder geven wij een beknopt overzicht van de uitslag.  

Verkiezingen
Op de vraag: Wat zijn voor u redenen om te gaan stemmen?" antwoordt 59%: "Stemmen geeft mij de kans om me te laten horen". Op de vraag "Wat zijn voor u redenen om niet te gaan stemmen?" antwoordt 30% "Ik geloof niet dat mijn stem verschil maakt." Op de vraag "Waar haalt u uw informatie vandaan om tot een stemkeuze te komen?" antwoordt 58% van de respondenten: "Het internet". Op "In hoeverre bent u geïnteresseerd in de provinciale politiek?" antwoordt in totaal 49% van de respondenten: "(zeer)geïnteresseerd",9% is (helemaal)niet geïnteresseerd en het meest gekozen antwoord (42%) is: "Neutraal". Op vraag "3 Kijkende naar de vorige Provinciale Statenverkiezingen: Vindt u dat de partij waar u op hebt gestemd uw stem goed heeft gebruikt?" antwoordt 54% van de respondenten: "Weet niet". En tot slot: " Aan welke thema's moeten politieke partijen in Zuid-Holland volgens u voornamelijk de aandacht besteden (tijdens de campagne)?" antwoordt 65% van de respondenten: "Veiligheid".

Hondenpoepoverlast
Op de vraag: Ervaart u last van hondenpoep in uw woonwijk?" antwoordt 48% van de respondenten: "Ja". Op stelling "De Algemene Plaatselijke Verordening biedt voldoende handvatten om de overlast door hondenpoep binnen de gemeente te verminderen'" antwoordt in totaal 28% van de respondenten: "(zeer)mee eens". In totaal 44% van de respondenten antwoordt: "(zeer)mee oneens". Het meest gekozen antwoord (22%) is: "Zeer mee oneens".

Op de vraag "Welke straf zou er volgens u op het niet opruimen van hondenpoep moeten staan?" antwoordt 50% van de respondenten: "Geldboete". Een geldboete ter hoogte van €100 werd veel genoemd. Ook gaven meerdere respondenten dat een dagje hondenpoep opruimen een goede taakstraf zou zijn." De slotvraag: "Hoe kunnen hondenbezitters worden gemotiveerd om de poep van hun huisdieren op te ruimen?" antwoordt 54% van de respondenten: "Door strenger te handhaven".

Wilt u het hele burgerpanelonderzoek inzien kijk dan op http://www.tiphellevoetsluis.nl.

Meedoen met de volgende enquête? Meld u aan via http://www.tiphellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant