Handbalsters Helius klaren het niet tegen Saturnus

Actueel 305 keer gelezen

Leiden- De handbalsters van Helius hebben het zaalhandbalseizoen tegen Saturnus Leiden 2 na een boeiend gevecht afgesloten met een 22-18 (12-11) nederlaag. De vrouwen van coach Frank van Leeuwen zijn de competitie in de ZW-ZH derde klasse geëindigd op de vierde plaats achter kampioen HVOS 2, Saturnus Leiden 2 en De Meeuwen.

'Het was een lekkere wedstrijd, waarin wij het tegen een jong Saturnus in de tweede helft moesten afleggen', erkende Frank van Leeuwen de nederlaag tegen de iets betere tegenstander. 'Het was in de eerste helft een gelijk opgaande wedstrijd dat bol stond van de spanning. Ik heb tijdens de rust gewaarschuwd voor die snelle meiden, zij kwamen er in de break soms met vier/vijf man tegelijk uit. Saturnus profiteerde van de foutjes en wij konden het verschil van drie punten niet meer goed maken. Bij Helius ontbrak Danielle van der Meijden-Spoor. Kira Schreber speelde vanwege haar studie haar laatste wedstrijd voor Helius.

Helius: Eva van Leeuwen; Petra Brink (4 keer), Esther Brink, Annemiek Schop-van der Kooij, Lotte Nap (3 keer), Mila Went (2 keer), Sasha Luteijn (3 keer), Inge van Melick (2 keer), Kira Schreber, Inge van der Graaf.