Afbeelding
Foto: gemeente Hellevoetsluis

Kickersbloem komt in bloei...

Actueel 1.067 keer gelezen

Door het ondertekenen van een optie overeenkomst is de ontwikkeling van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 in een stroomversnelling geraakt.

Door Leo Blok

Al sinds december vorig jaar zijn de gemeente en Kickersvoet BV in gesprek met de ontwikkelaar Delta Development Group over de mogelijke ontwikkeling van een of meerdere distributiehallen op Kickersbloem 3. Deze gesprekken werden steeds intensiever en hebben inmiddels geleid tot de wens van partijen om een optieovereenkomst aan te gaan.

Vorige week ondertekend
Op woensdag 13 maart werd een optieovereenkomst getekend. het gaat daarbij om een optie op een terrein van ongeveer 10 hectare voor de periode van 1 jaar. Er is gekozen voor deze optieperiode, omdat voor een logistieke vestiging van deze omvang tijd benodigd is om de gebouwen stedenbouwkundig goed in te passen en bereikbaar te maken. Gedurende deze periode wil de Delta Development Group exclusiviteit, die wordt gegeven in de vorm van een betaalde optie.

Mijlpaal
Het college en vooral verantwoordelijk wethouder Aart Jan Spoon kijkt nu uit naar deze boeiende fase waarin de plannen voor deze vestiging worden uitgewerkt en die - bij omzetting in een koop of een uitgifte in erfpacht - een belangrijke mijlpaal zullen zijn in de realisatie van Kickerbloem 3 als modern en innovatief bedrijventerrein.

Brug
Ook aan de brug over het Kanaal door Voorne die Kickersbloem 3 moet ontsluiten wordt hard gewerkt. De verwachting is zelfs dat de nieuwe brug nog dit voorjaar kan worden opengesteld. De brug is bijzonder architectonisch vormgegeven en gaat daarmee een bijzonder object worden waarin zelfs groen is verwerkt. Hierdoor wordt ook een belangrijke hoeveelheid vrachtverkeer buiten de woonkernen gehouden en zijn de bedrijven sneller bereikbaar. Zo ontstaat een vlotte en veilige ontsluiting van het bedrijventerrein Kickersbloem 3 via een aansluiting op de N494 en de Kanaaldijk Oost. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Dura Vermeer.

Werkzaamheden
Na het architectonische ontwerp werd een Technisch Ontwerp gemaakt aansluitend op architectonisch ontwerp om zo de koppeling tussen droom en daad te maken

Realiseren brug
De brug heeft een overspanning van ongeveer 35 meter met twee steunpunten die elk ongeveer 22 meter breed zullen zijn Verder krijgt de brug vier rijstroken en een fietspad) De aansluiting op de Kanaaldijk West ( N494) gebeurt via een Verkeer Regelende Installatie gestuurd kruispunt . Dit zal ook gebeuren met de aansluiting op de Kanaaldijk Oost door een Verkeer Regelende Installatie (VRI) gestuurd kruispunt

De brug naar Kickersbloem 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant