Afbeelding
Foto:Leo Blok

Peter Schop: 'Begrip voor emotie rond Patatweg'

Actueel 1.283 keer gelezen

Wethouder Peter Schop begrijpt de commotie rondom de gebiedsvisie wel: 'het is voor een aantal mensen een ingreep in hun leefsituatie'

Door Leo Blok

De gebiedsvisie omvat de aanleg van de zogenaamde 'Patatweg', de aanleg van een zonneveld en de bouw van 180 woningen in het plan Akkerranden. Dat laatste ondervindt nauwelijks tegenstand omdat er een grote woningbehoefte is in Oudenhoorn. Bovendien bestaat 20% van de woningen uit sociale huurwoningen.

Zonneveld
Andersis het gesteld met de aanleg van een zonneveld ten behoeve van de energievoorziening van Farm Frites. Lang niet iedereen vindt dat passend in het polderlandschap. Om zonneveld worden dan ook bomen geplant zodat na ongeveer een jaar groei het veld zonnepanelen in de omgeving vrijwel onzichtbaar is geworden.

Patatweg
De 'Patatweg' geeft de meeste problemen bij de omwonenden, maar is tevens een duidelijke wens van de bewoners van De Kooistee, waar de zwaar beladen wagens nu nog dwars doorheen rijden. Ook voor een een klein gedeelte van Oudenhoorn geldt dat. 'Overigens gaan we ook het een en ander in het dorp zelf verbeteren' zegt Peter Schop, die duidelijk begrip heeft voor de emotie die er op en om de Grasweg en de Molendijk leven. Op de impressie bij dit artikel is de situatie gezien vanaf de Grasweg aangegeven. Dit is nog geen definitief tracé, maar het laat een waarschijnlijk scenario zien.

Nog aan het begin...
De hele ontwikkeling van de gebiedsvisie is nog in een heel vroeg stadium. Feitelijk moet het nog beginnen en het College van Hellevoetsluis vergaderde op woensdag 20 maart pas over een plan om aan de commissies en de gemeenteraad te presenteren. Daarna komt nog de hele procedure van inspraak en bezwaar in gang gezet. Op basis van onderzoek is al veel in het oorspronkelijke plan gewijzigd. Schop denkt er over veel zaken nog te praten valt. Zo vroeg tijdens de avond de eigenaar van camping De Brongaard of de geluidswal langs een gedeelte van de camping niet hoger kon. 'Dat kan natuurlijk in de ontwikkeling van de gebiedsvisie geen enkel probleem zijn.'

Boerderij
De boerderij die door de Patatweg in twee delen wordt gesplitst, is familiebezit en eigenlijk mag gesteld worden dat voor de familie Vaandrager hun hele leven wordt aangetast. Stoppen met het bedrijf is eigenlijk geen optie. Het is dus zaak om in komende tijd nog eens goed te kijken naar het tracé zodat in elk geval de weides waarop nu de koeien grazen één geheel blijven. Daarom moet er nog veel en met begrip voor elkaar, gepraat worden.

Mogelijk Tracé Patatweg vanaf de Grasweg gezien - op de achtergrond rijden de vrachtwagens
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant