Kom jij kennismaken met theater? (Foto: Jeugdtheater Hofplein)
Kom jij kennismaken met theater? (Foto: Jeugdtheater Hofplein)

Cultuurweek alleen voor en over volwassenen? Echt niet!

Actueel 276 keer gelezen

Tijdens de de 1e Hellevoetse Cultuurweek 'Meedoen is een kunst' van 18 tot en met 24 maart komen ook kinderen en jongeren volop aan bod. Cultuur is namelijk van en voor iedereen.

Voor en over jongeren
Jongeren kunnen hun zegje doen over cultuur tijdens de inspiratie-avond op maandag 18 maart, terwijl hun ouders op vrijdag 22 maart samen met jongerenwerk het uitgangsgebied kunnen verkennen. En voor wie meer wil ontdekken over jongerenculturen: op zaterdag 23 maart vindt op de Struytse Hoeck een expositie plaats over jeugdcultuur, straatcultuur en thuiscultuur

Theater voor kinderen en jongeren
Jeugdtheater Hofplein opent op woensdag 20 maart haar deuren tijdens de 1e Hellevoetse Cultuurweek. Dit wordt gedaan met twee workshops voor kinderen en een kijkrepetitie Jongerentheater.

Jeugdtheater Hofplein is het huis voor theater voor en door kinderen en jongeren. In Theater Hofplein kunnen zij hun dromen en verhalen echt maken op het podium, dit onder begeleiding van professionele theatermakers. Jeugdtheater Hofplein is een begrip in Rotterdam en omgeving.
Kennismaken met theater
In Hellevoetsluis zijn er op woensdag twee workshops 'Kennismaken met theater' voor kinderen. Van 15.00 uur tot 16.00 uur voor kinderen van 6-8 jaar en van 16.00 uur tot 17.00 uur voor kinderen van 9 tot 12 jaar. 's Avonds is er een kijkrepetitie van het Jongerentheater voor kinderen vanaf 12 jaar. Dit begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Alle activiteiten zijn in het Cultuurhuis Nieuwe Veste.

Nog meer voor de kleintjes
En voor wie liever iets anders doet dan theater maken, zijn er volop andere hele leuke activiteiten: Tijdens de cultuurmiddag voor kleintjes op woensdag 20 maart wordt er voorgelezen en kunnen de kleintje knutselen. Ook kunnen ze kennismaken met spelletjes uit allerlei culturen tijdens de spelletjesmiddag in Buurtkamer Ons midden. Maar vergeet de expositie Atelier Kunst en Kids bij basisschool de Regenboog niet. Daar zijn op woensdagmiddag leuke en mooie kunstwerken te zien en kunnen kinderen ook zelf aan de slag om iets moois te maken.

Een overzicht van alle andere activiteiten is te vinden op onze evenementenagenda, onze online agenda en op www.fijnjetezien.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant