[Column burgemeester] Laat uw stem horen | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

Laat uw stem horen

  •   82 keer gelezen   Actueel

Volgende week woensdag, op 20 maart, is het zover. De 18 stembureaus in Hellevoetsluis zijn open van 7.30 tot 21.00 uur om uw stem in ontvangst te nemen. U kunt zowel stemmen voor de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland als voor het Waterschap Hollandse Delta. Informatie kunt u vinden op de website van de gemeente Hellevoetsluis.

Hoewel de debatten op televisie voornamelijk gevoerd worden door nationale kopstukken, is het toch echt een regionale aangelegenheid. Wel is het zo dat vervolgens vanuit de leden van de Provinciale staten de leden van de Eerste Kamer gekozen worden. Met name vanuit de winnende politieke partijen in de provincies.

Vandaar het belang van de nationale politiek, maar ik vraag u goed te kijken wie ons regionaal het best kan vertegenwoordigen. Vanuit wat u belangrijk vindt: om onze economie, bereikbaarheid, duurzaamheid, woningbouw, toerisme en recreatie te stimuleren. Dat is democratie: u bepaalt welke mensen in de provincie en in de waterschappen de volgende vier jaar richting geven aan onze samenleving.

Wilt u dat alle woningen in de stad gebouwd worden of ook in de groengebieden, hoe kijkt u aan tegen duurzame landbouw en biodiversiteit en wat betekent het waterrijke en groene eiland voor u als recreatiegebied? En bij het Waterschap is het van belang hoe we omgaan met de verschillen van watertekort en wateroverlast. Hoe houden we droge voeten en blijven we verzekerd van voldoende drinkwater?

Wilt u ook dichterbij mede-bepalen hoe onze toekomst eruit ziet, schrijf u dan in om op dinsdag 26 maart 'In gesprek' te gaan met het college van Hellevoetsluis over de thema's Cultuur in de wijk, Verkeer, Werkgelegenheid en Veilig wonen. De wereld om ons heen verandert snel. Het is daarom belangrijk om samen goed te kijken wat we op ons af zien komen en hoe we daar gezamenlijk mee aan de slag kunnen gaan voor een toekomstbestendig Hellevoetsluis, waar het goed leven, werken en wonen is. Ik hoop dat er ook jonge mensen komen; zij gaan het langst 'gebruikmaken' van de toekomstplannen.

Dus als u zelf wilt meepraten of mensen kent die dat willen; iedere Hellevoeter die goeie ideeën heeft voor de toekomst van onze mooie gemeente is van harte uitgenodigd.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>