Meer uitlaatveldjes voor honden in de planning | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Meer plaatsen om Fikkie en Bello lekker los te laten lopen
Meer plaatsen om Fikkie en Bello lekker los te laten lopen (Foto: Gemeente Hellevoetsluis)

Meer uitlaatveldjes voor honden in de planning

  •   457 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - Op de stoepen, het gras en in de plantsoenen rond scholen levert hondenpoep veel overlast op voor inwoners. In Hellevoetsluis wordt er daarom sinds begin 2018 strenger gecontroleerd op loslopen waar het niet mag en het opruimen van hondenpoep.

De voornaamste regel wat een hond en zijn baasje wel en niet mogen in de gemeente is dat er overal geldt een aanlijn- en opruimplicht tenzij anders staat aangegeven. Honden zijn niet toegestaan op speelplekken. Het is immers een plek om te spelen voor kinderen. Honden kunnen zich uitleven op de uitlaatveldjes en losloopgebieden.

Vieze schoenen
Hondenbezitters snappen deze maatregelen goed, maar vinden dat er dan wel wat meer plekken mogen komen in Hellevoetsluis waar een hond lekker even mag loslopen en spelen. Stichting Hondenvrienden Hellevoetsluis overlegt daarover regelmatig met de gemeente en denkt mee over mogelijkheden. De overlast door hondenpoep is al vele jaren een probleem dat velen een doorn in het oog is en regelmatig vieze schoenen oplevert.

Nieuwe uitlaatveldjes
Zo gaan er de komende periode gefaseerd negen uitlaatveldjes en een meerdere afvalbakken door heel Hellevoetsluis bijkomen. Vorige week plaatste Gemeente Hellevoetsluis samen met Stichting Hondenvrienden al een nieuw ontworpen bord bij het uitlaatveld bij de Parnassialaan. Daar op staat dat loslopen mag, maar dat de poep moet worden opgeruimd.

Wethouder Peter Schop: "We vinden het belangrijk dat Hellevoetsluis een prettige gemeente is om in te wonen met een schone en veilige leefomgeving. Hondenpoep opruimen hoort daarbij en daar zijn we samen verantwoordelijk voor. Tegelijkertijd is het uitlaten van de hond voor veel mensen een sociale of sportieve bezigheid en dat willen we als gemeente ook stimuleren. We zoeken dus naar goede plekken om ruimte te geven aan de vraag van de hondenbezitters."

Alle hondenneuzen dezelfde kant op
Stichting Hondenvrienden Hellevoetsluis is een enthousiaste club vrijwilligers die de belangen behartigen van de hondenbezitters van Hellevoetsluis. Zij zijn inmiddels druk in overleg met de gemeente om uitlaat- en losloopgebieden te realiseren. Deze plannen zijn al ver gevorderd. "Wij zetten ons in om alle (honden) neuzen dezelfde kant op te krijgen voor wat betreft de hondenpoep in openbare ruimte", aldus Stichting Hondenvrienden.

De Stichting Hondenvrienden wil ook graag een hondenspeeltuin realiseren. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website www.stg-hondenvrienden.nl of lid worden van de Facebookpagina 'Hondenvrienden club Hellevoetsluis'.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>