Seizoen lijkt over voor Hellevoetsluis

Actueel 417 keer gelezen

Hellevoetsluis- Hellevoetsluis is de derde periode met een 4-0 (0-0) nederlaag tegen Sparta slecht begonnen. Het 100-jarige Hellevoetsluis lijkt zich neer te leggen bij de suprematie van de top-4, DCV, Neptunus/Schiebroek, Nieuwenhoorn en Sparta.

'We hebben in de eerste helft heel goed gespeeld, maar wisten het windvoordeel met nul tegen twaalf kansen niet om te zetten in doelpunten', sprak trainer Edwin de Koning zijn ongeloof en teleurstelling uit. 'Dan weet je dat het zomaar in de tweede helft fout kan gaan. Sparta kreeg vijf minuten na rust in tien minuten tijd drie kansen en scoorden drie keer, gewoon een honderd procent score. De kansenverhouding in de tweede helft was vijf tegen vijf, maar ook nu kregen we de bal er niet in. Qua spel waren we niets minder. Wij spelen fantastisch tot aan de "zestien", maar missen daarna het killersinstinct. Het is voor dit seizoen over en uit, of we nu vijfde of achtste worden, maakt niet uit. We gaan nu alles zetten op het tweede elftal dat met een marge van vier punten op Poortugaal kampioen kan worden. We hebben goede jeugd, die vanaf heden de kansen gaat krijgen', aldus Edwin de Koning, die volgend seizoen weer volledig kan beschikken over killer Ken Luyendijk.

Hellevoetsluis: Danijel Ribaric; Patrick Struik, Frenk van Gelderen, Jeffrey de Koning (63. Tom Sleeuwenhoek), Vincent Mast; Sander van Pelt, Dave Mierop, Brian Poelman; Serkan Yavuzyigitoglu, Victor Hartog (74. Ali Kaya), Gaultier Obiango.