Theo van Kralingen

HC Voorne moet oppassen na nederlaag tegen Pijnacker

Actueel 728 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne zijn de tweede helft van de competitie met een 0-3 (0-0) nederlaag tegen Pijnacker in mineur begonnen. De Hellevoetsen zullen in de derde klasse B op hun tellen moeten passen, gelet op onderste helft van de afdeling.

'De uitslag klinkt hoger dan het onderlinge verschil in de wedstrijd', wees coach Tim Hokke op de slagvaardigheid van de tegenstander en zijn kansen morsende ploeg. Birthe Witmer keerde in de eerste helft nog een strafworp. 'We kregen zelf nog wat kansen uit een strafcorner. De 0-0 bij rust was terecht. We hebben het halverwege de tweede helft in tien minuten tijd weggegeven. We drongen in de laatste tien minuten nog wel aan, maar ook in die periode waren we niet slagvaardig genoeg.' Tim Hokke ziet de toekomst van zijn team overigens met vertrouwen tegemoet. 'Na de zaalperiode hebben we twee tot drie keer in de week getraind, waren goed voorbereid op de hervatting van de competitie. We zien wat we tijdens de training willen zien, maar we hebben het getrainde nog niet in de wedstrijd liggen. We zullen onszelf moeten belonen. We zullen de punten moeten pakken rondom de clubs in de afdeling rondom ons heen. Erboven zijn bonuspunten. Ik verwacht dat we dit seizoen goed zullen afsluiten.' HC Voorne wacht aanstaande zondag in Hulst in Zeeuws-Vlaanderen de moeilijke uitbeurt tegen Rapide.

HC Voorne selectie: Birthe Witmer; Sterre Jansen, Amber Moerland, Suzanne Ravenschlag, Emilie Grauss; Anne Kerklaan, Jaimy Hoogerwaard, Floor van Heukelen; Joleyne de Bruijne, Merel Geilvoet, Joy van Balen, Evi van Gastel, Rachel van den Bos en May-Brit Bijl.