De lente begint in Hellevoetsluis met Cultuur! | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto:

De lente begint in Hellevoetsluis met Cultuur!

  •   151 keer gelezen   Actueel

Meedoen is een Kunst, onder die noemer vindt van maandag 18 tot en met zondag 24 maart de eerste editie van de Cultuurweek Hellevoetsluis plaats. Elke dag worden gratis culturele activiteiten in de wijk georganiseerd voor jong en oud.

Van Shantykoor tot jongerencultuur
Doe mee en luister naar het verhaal van Lichtschip Noord Hinder in Hart van Hellevoet, bezoek in je eigen buurt een mooie expositie in buurtkamer Ons Midden, in Hart van Hellevoet of in de Nieuwe Meent of kijk in het Cultuurhuis naar de film Bankier van het Verzet. Een muziekavond voor ouderen met Shantykoor of een mooie cultuurwandeling door de vesting, in de Cultuurweek is er voor iedereen iets leuks te doen.

Je bent jong en je wilt wat
Geïnteresseerd in jongerencultuur? En wat houdt dat eigenlijk in jongerencultuur in Hellevoetsluis? Ben je nieuwsgierig, kom dan naar de Pop up tentoonstelling door en over Hellevoetse jongeren.

Wethouder Margriet den Brok: "Het is mooi om te zien dat iedereen zich enthousiast inzet om van deze eerste Cultuurweek Hellevoetsluis een succes te maken! Veel verschillende, leuke en boeiende activiteiten verspreid over de hele stad, ik zou bijna zeggen 'Meedoen is geen kunst'…."
Niet alleen kijken en luisteren maar ook doen!
In het Cultuurhuis kunnen kinderen en jongeren meedoen aan workshops van Jeugdtheater Hofplein en iedereen kan meekijken met de echte acteurs bij een kijkrepetitie. Een expositie van Kunst & Kids staat op het programma in basisschool De Regenboog, waar je ook zelf mee mag knutselen. Een must voor iedere Hellevoeter is natuurlijk het mini college Ken uw Stad wat gegeven zal worden door historicus Bob Benschop.
Uitreiking Johan Veenstra Cultuurprijs
Op vrijdag 22 maart wordt de Johan Veenstra Cultuurprijs 2019 uitgereikt. Uit de ingezonden voordrachten zijn door de jury genomineerd : Els Huurman voor het Open Podium, de organisatie van Het Aanschuifkoor en Ynke van de Wagt voor onder andere Ynke &friends. Ook is zij een van de initiatiefnemers van Muziek met Klasse(n). De prijs zijn dit jaar eigenlijk overhandigd worden door de naamgever Johan Veenstra. Helaas overleed Johan op 13 februari daarom zal uit handen van Johan's dochter Kim één van deze drie genomineerden de prijs ontvangen.

Kijk voor een volledig overzicht van alle gratis activiteiten op www.fijnjetezien.nl

De Cultuurweek Hellevoetsluis is een initiatief van Stichting Push, SBO, Dock en Cultuurhuis in samenwerking met de gemeente Hellevoetsluis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>