Afbeelding

Jump '80 naar honderd punten tegen Cady '73

Actueel 446 keer gelezen

Hellevoetsluis- De basketballers van Jump '80 hebben in De Fazant opponent Cady '73 2 met 100-76 (32-22, 27-6 (59-28), 16-25, 25-23) teruggewezen. De Hellevoeters bezetten met een wedstrijd minder in de benen nu de vierde plaats in de tweede klasse B op 4 punten van koploper Baros en 2 punten van Klipperstars en SVO Basketbal.

'Het oogt een hoge score, maar deze had vele malen hoger moeten zijn', wees coach Ronald de Rijke op de overmacht, vooral in de eerste helft van zijn team. 'We kwamen gigantisch uit de startblokken, hebben veel verdedigende druk gezet en dat leidde tot een verschil van 30 punten bij rust. We hebben veel energie in de eerste helft gestoken. Die meters konden we niet meer maken in het tweede deel, hadden niet meer de dominantie, maar bleven desondanks aardig spelen.' Jump '80 moest het stellen zonder Demian Dortmundt, die een neusoperatie onderging en Erwin Koopmans, die tijdens de training door zijn rug is gegaan. Pieter den Braber kwam vanwege een voetblessure nauwelijks in actie.
Jump '80: Stefan de Rijke (28 pnt.), Mark de Romph (23 pnt), Pieter den Braber (2 pnt.), Olaf Schreiber (3 pnt.), Jaimie van der Klei (7 pnt.), Yorick van der Klei (15 pnt.), Kilian Wijers (1 pnt.), Mark van der Lugt (21 pnt.), Remy Daal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant