Met dit bedrag kan een huiskamer gecreeerd worden voor patienten
Met dit bedrag kan een huiskamer gecreeerd worden voor patienten

Cheque voor oncologie Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Actueel 621 keer gelezen

Afgelopen zaterdag 9 februari was de Stichting Vrienden van Carmen op bezoek in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis om een cheque te overhandigen aan de oncologische dagbehandeling.

Vol trots was bijna het gehele team van de stichting aanwezig om de prachtige cheque van €10.000 te overhandigen aan medewerkers van het ziekenhuis. Dit bedrag zal door het ziekenhuis gebruikt worden om op de afdeling oncologische dagbehandeling een 'huiskamer' te creëren waar niet-medische zorg, zogeheten complementaire zorg, aan de patiënten wordt geboden. Daarnaast biedt de kamer straks een rustige en comfortabele plek voor familie van de patiënten.
Paul van der Velden, bestuurder van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, sprak de stichting tijdens de feestelijke overhandiging toe: "Bewonderenswaardig en hartverwarmend hoe jullie als stichting te werk gaan, we zijn enorm dankbaar voor jullie gift."

"Als oud-oncoloog weet ik hoe het is om zorg te bieden aan kankerpatiënten, maar het gaat om veel meer dan alleen medicamenten." De stichting Vrienden van Carmen is opgericht door Daaf Kievit, de vader van Carmen Kievit. Zij overleed in 2015 op 25-jarige leeftijd aan een hersentumor. Om geld in te zamelen voor onder andere Stop Hersentumoren fietst een wielrennersteam voor het goede doel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant