Afbeelding
Foto: Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Gek op lezen? Er is weer een Book Challenge in februari

Actueel 323 keer gelezen

Sinds 2018 daagt Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta iedereen maandelijks uit om een boek te lezen dat je misschien niet zo snel zelf zou kiezen. Ruim 200 leden discussiëren hierover op de Facebookpagina Bookchallenge 2018.

Het is voor lezers vaak lastig om te beginnen aan een boek van een, voor hen, onbekende schrijver of een niet alledaags genre of onderwerp. Veelal blijven lezers ronddraaien in hetzelfde kringetje. Daar bracht Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta in 2018 verandering in met de Bookchallenge.

De uitdagingen worden gepubliceerd op de Facebookpagina Bookchallenge, in een persbericht en op een poster in de Bibliotheek. Op de Facebookpagina kan er gediscussieerd worden over de boeken en kunnen er nog nieuwe leesideeën worden opgedaan. Meedoen aan de Bookchallenge is gratis en verplicht tot niets. Een maand geen tijd/zin? Dan sla je toch gewoon een keer over?

Lees deze maand een verhalenbundel of verzameling columns. In de bibliotheek is al een selectie voor je klaargezet!

Daarnaast vindt op zondag 10 februari het eerste Live Event van de Bookchallenge plaats; ter ere van het 1-jarig bestaan. Tijdens deze middag worden er drie boeken besproken tijdens een open leeskring en kan er gekozen worden uit één van de drie aangeboden activiteiten. Zo kun je aanschuiven bij de film naar het boek "De Boekwinkel" en worden er twee workshops gegeven: handletteren en schrijven. Daarnaast proost de bieb graag met alle leden op een nieuw jaar, vol leesuitdagingen!

Cultuurhuis Nieuwe Veste |Bookchallenge Live: zondag 10 februari | tijd 13.00 – 17.00 uur | toegang € 5,-. Plaatsen reserveren; aan de balie in de Bibliotheek of via www.bzhd.nl/activiteiten

Tot ziens in Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta! Kijk voor het complete activiteitenaanbod op www.bzhd.nl/activiteiten. Volg de bibliotheek via facebook.com/bibliotheekzhd en twitter.com/bibliotheekzhd

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant