Henk Westbroek: soms lastig om positief te blijven denken | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Mijn persoonlijke drijfveer is dat ik mezelf graag inzet voor een sociale samenleving.
Mijn persoonlijke drijfveer is dat ik mezelf graag inzet voor een sociale samenleving. (Foto: gemeente Hellevoetsluis)

Henk Westbroek: soms lastig om positief te blijven denken

  •   324 keer gelezen   Actueel

Voor het zesde opeenvolgende jaar maakt Henk Westbroek deel uit van de gemeenteraad van Hellevoetsluis.

Hij is inmiddels 71 jaar en een opvallende figuur binnen de fractie van IBH, de partij die bijna de helft van het aantal raadsleden heeft. Na een werkzaam leven in de haven is hij gepensioneerd en geniet met volle teugen van zijn gezin dat de belangrijkste plaats in zijn leven inneemt. Een gelukkig huwelijk dat hem twee kinderen en vier fantastische kleinkinderen bracht.

De keuze voor IBH
Hij kwam bij IBH terecht na een gesprek met Rien Kap bij het bedrijf Voorne Gas en hun meningen en gedachten over Hellevoetsluis bleken op veel punten overeen te komen. Van het een kwam het ander en na een tijdje in de steunfractie te hebben mee gedraaid werd hij in 2014 raadslid voor die partij.

Samen naar één gemeente Voorne
Hij ziet als belangrijkste doel voor de fractie en de gemeenteraad het realiseren van de samenvoeging naar één gemeente Voorne. Dat hoeft volgens Westbroek niet op stel en sprong, maar wel zorgvuldig en in overleg. Dat proces mag best jaren duren, maar het moet wel gebeuren in het belang van alle drie de gemeenten. Persoonlijk zou hij graag zien dat de BOB nachtbus ook naar Hellevoetsluis reed. Die bus komt vanuit Rotterdam en doet o.a. Brielle en Vierpolders aan en dat is een veilige manier om jongelui die zijn gaan stappen, veilig thuis te laten komen.

Na een zware hartaanval heeft Henk minder energie dan vroeger en is nog steeds onder behandeling. Eind deze maand zijn er weer allerlei controles. Hij doet ook minder vrijwilligerswerk dan vroeger, maar samen met zijn vrouw doet hij elke week op zaterdag vrijwilligerswerk in het Ronald McDonald huis. Die werkzaamheden variëren van bedden opmaken tot het inschrijven van nieuwe aanvragen.

Het gezin Westbroek woont al 37 jaar in de Vesting en dat bevalt uitstekend. Henk zegt daarover: "Dat wonen hier zo leuk is komt door dat het centraal op het eiland Voorne en Putten ligt. Door haar compactheid liggen voorzieningen zoals scholen, kerken, sport en cultuur en niet te vergeten het winkelcentrum met de gratis parkeergelegenheid altijd nabij en binnen 5 à 10 minuten zit je midden in de natuur, een ideale stad dus waar ik de komende 20 jaar nog wil wonen."

Drijfveer
Er zijn nogal wat zaken die voor verbetering vatbaar zijn Henk ziet het dan ook als een uitdaging om zelfs in tijden van crisis hier nog wat aan te doen. "Mijn persoonlijke drijfveer is dat ik mezelf graag inzet voor de sociale samenleving. Het goede hieraan is dat je concrete resultaten kunt behalen waar de samenleving buurt/wijk en burgers direct iets aan hebben. Natuurlijk gaat dat niet allemaal van een leien dakje. "Je moet er ook van bewust van zijn dat niet alles kan en er zijn heel wat bergen te beklimmen zijn en daarvoor moet je ook door het dal heen."

Positief denken.
"In mijn periode als steun fractielid heb ik wel geleerd dat het soms lastig kan zijn om positief te blijven denken. Zet maar eens een aantal fracties bij elkaar en je kunt de gehele avond negatief praten over wat er allemaal in de gemeente en de raad fout gaat en wat anderen in jouw ogen fout doen. Uiteindelijk bereik je daar helemaal niets mee, beter is het om bij jezelf of je partij na te gaan wat je zelf anders/beter zou kunnen doen om het doel te bereiken."

Samen doen
Het motto van Hellevoetsluis is 'Samen Doen' .en dat is Henk op lijf geschreven. Hij draagt graag zijn steentje bij aan een goede samenwerking met andere politieke partijen en een goede krachtenbundeling van bewoners en ondernemers om gezamenlijk de gemeente nog beter op de kaart te zetten. Henk Westbroek: "Want allemaal samen vormen we Hellevoetsluis hoe verschillend we landelijk ook mogen denken, dat moet voor de Hellevoetse gemeenteraad voorop staan."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>