Onvrede over inzamelen kerstbomen | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl

Onvrede over inzamelen kerstbomen

  •   627 keer gelezen   Actueel

Een aantal Hellevoeters is ontevreden over het verloop van het inzamelen en afvoeren kerstbomen in Hellevoetsluis. In tegenstelling tot andere gemeentes waar kinderen per bomen 0.50 cent krijgen, krijgen jeugdige inzamelaars een lootje, waar een aantal winnaars uit worden getrokken die een prijs winnen. Daarnaast zijn kerstbomen die al in de eerste van januari netjes op de stoep waren gelegd in verschillende wijken niet zijn opgehaald omdat ze onvindbaar leken te zijn voor de ophaaldienst.

Wedstrijdelement blijkt een uitdaging
Volgens een woordvoerder van gemeente Hellevoetsluis is er op de volgende manier ingezameld in 2018. In de eerste week van januari, (nog vakantie voor de jeugd), kregen kinderen de gelegenheid op een vijftal inzamelpunten kerstbomen aan te bieden. De gemeente stimuleert hiermee de jeugd een bijdrage te leveren aan een schone gemeente en vindt het wedstrijdelement hierin de juiste uitdaging. Het was dus minder belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk bomen inleverden, maar meer dat iedereen zijn of haar zijn steentje bijdroeg. Met uiteraard kans op een prijs als leuke extra.

Volgens de gemeente zijn de inwoners van Hellevoetsluis uitvoerig ingelicht over het inzamelen van de bomen. "Wij hebben deze informatie verstrekt via een winterspecial van de Helius die bij iedereen door de brievenbus is gegaan, een aantal publicaties in Groot Hellevoet, onze gemeentelijke website en onze Facebookpagina."

Inzamelvoertuig
In de tweede week werden de kerstbomen ingezameld op de normale dagen dat het rest- of gft-afval wordt opgehaald. Dit gebeurde met een apart inzamelvoertuig dat zijn eigen ronde door Hellevoetsluis reed. Wie na de kerstboomverbranding nog een kerstboom had, kon deze in kleine stukken in de restafvalcontainer doen of inleveren op de milieustraat.

Gedumpte bomen
Helaas worden bomen ook wel gedumpt door inwoners, en dit leidt tot extra kosten om deze weer op te ruimen. Inwoners kunnen dan ook een grote bijdrage leveren door op de juiste wijze aan te bieden en als zij constateren dat er nog bomen in de buitenruimte rondzwerven hiervan melding te maken.

Nieuw uitvoeringsplan
De activiteiten rondom de feestdagen worden jaarlijks geëvalueerd waarbij de communicatie met inwoners, het voorkomen van zwerfvuil en eventuele veranderde omstandigheden meegenomen zullen worden genomen en gebruikt bij het opstellen van een nieuw uitvoeringsplan voor de komende feestdagen.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>