Racebaan aan de Oostkade | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Racebaan aan de Oostkade

  •   1211 keer gelezen   Actueel

De Oostkade - normaal éénrichtingsverkeer - is tijdelijk geschikt gemaakt voor verkeer in twee richtingen. Dit vanwege de afsluiting van de Opzoomerlaan door de werkzaamheden aan het Cultuurplein.

Op dit moment ligt de hele Opzoomerlaan nog flink overhoop. Om rijen auto's van beide kanten te voorkomen zijn de wegversmallingen tijdelijk weggehaald. Zwaar verkeer mag niet over de brug in de Vesting rijden en kan nu tijdelijk via de Kanaalweg Westzijde en de Oostkade de Vesting inrijden. De oude situatie wordt hersteld nadat de Opzoomerlaan weer geopend is.

Omwonenden zien de snelheid toenemen
Frans van Driel doet het woord namens diverse omwonenden die sinds twee weken de snelheid hebben zien, horen en voelen toenemen aan de Oostkade. "Onze huizen zijn niet geheid en soms zit je te trillen in je kamer, zeker wanneer er zakelijk verkeer voorbijrijdt, wordt de snelheid hoger opgevoerd sinds de wegversmallingen weggehaald zijn", meldt Frans.

Onnodige maatregel
Bij de omwonenden leefde de angst al dat de Oostkade in een racebaan zou veranderen en helaas is deze angst uitgekomen. "Ik vind het een onnodige maatregel ook, want door het verbieden van de parkeermogelijkheden is er voldoende ruimte gemaakt om goed over de Oostkade te kunnen rijden, ook zonder het weghalen van de wegversmallingen", stelt Frans.

In de aankondigingsbrief aan de bewoners stelt de gemeente dat de tijdelijke aanpassing nodig is om vrachtwagens zonder problemen te laten langsrijden als zij van de Kanaalweg Westzijde de Vesting inkomen. "Maar als je de laatste jaren zonder problemen de Vesting kon uitrijden met je vrachtwagen, waarom zou je dan de wegversmallingen moeten weghalen als je in tegenovergestelde richting rijdt?", vraagt Frans zich dan ook af. De bewoners van de Oostkade snappen er niks van.

Versmallingen terug
Frans en de medebewoners van de Oostkade hebben de gemeente een email gestuurd waarin ze wijzen op de ontstane situatie. Tot op heden hebben ze daar geen reactie op ontvangen. De enige wens die ze hebben: leg zo spoedig mogelijk de wegversmallingen weer aan en wacht niet tot de werkzaamheden aan de Opzoomerlaan zijn afgerond.

Afronding aanleg Cultuurplein
De planning is dat in de loop van de maand maart alle werkzaamheden aan de Opzoomerlaan en het Cultuurplein zijn afgerond. Daarna zal het verkeer van en naar de Hellevoetse Vesting weer volgens de vertrouwde routes kunnen plaatsvinden.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>