Afbeelding
Foto: Wilco Visser

Inzet stichting is jaarlijks Vestingdagen Hellevoetsluis te blijven organiseren

Actueel 739 keer gelezen

Naar aanleiding van berichtgeving in andere media wil stichting Vestingdagen het een ander verduidelijken over de voortgang van de Vestingdagen in Hellevoetsluis. De inzet van de stichting is en zal blijven om jaarlijks Vestingdagen Hellevoetsluis te organiseren. Echter dit vraagt vooral om financiële middelen die zij op dit moment niet jaarlijks toegezegd krijgen.  

De afgelopen jaren zijn deze middelen grotendeels gerealiseerd door subsidie van de Gemeente Hellevoetsluis, enkele grote sponsoren en het bedrijfsleven uit Hellevoetsluis.

Verschillende opties mogelijk
Het is ieder jaar weer moeilijker om de organisatie van de Vestingdagen financieel sluitend te krijgen. Hierdoor is de stichting, om een goed evenement te kunnen neerzetten, genoodzaakt te zoeken naar een oplossing. Er zou gekozen kunnen voor een tweejaarlijks "groot" evenement, afgewisseld met een kleiner evenement dat mogelijk te combineren is met andere activiteiten in de Vesting.

Dordrecht
Concurrentie met de Stoomdagen in Dordrecht is niet aan de orde. De keuze om het afwisselend met Dordrecht te houden moet meer gezocht worden in het feit dat er dan in ieder geval elk jaar iets met "stoom" in de grotere regio wordt georganiseerd. Bijdragen van sponsoren of bezoekersaantallen staan hier los van.

Toekomst van de Vestingdagen
De stichting is nog in gesprek met de gemeente om te zien of er toch niet iets mogelijk is het jaarlijkse evenement Vestingdagen Hellevoetsluis – in de juiste vorm en op de juiste schaal – te organiseren. Naast de financiële middelen is de gemeente gevraagd om het gebied van veiligheid meer ondersteuning te bieden, daar dit voor bestuursleden en alle vrijwilligers een flinke opgave is. De stichting hoopt spoedig meer duidelijkheid te kunnen geven over de toekomst.

Extra slagkracht
De stichting heeft een aantal aspirant-bestuursleden bereid gevonden om zich aan te sluiten bij het huidige bestuur. Op termijn zullen zij de huidige bestuursleden vervangen en dat geeft de stichting dit jaar extra slagkracht, want een ding is zeker, Vestingdagen Hellevoetsluis 2019 gaat door!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant