Afbeelding
Foto: Daan Dankaart

Meer hoop voor Irakees gezin uit Hellevoetsluis

Actueel 1.102 keer gelezen

Met het bereiken van een akkoord over het kinderpardon tussen de regeringspartijen, is ook de hoop voor het Irakese gezin uit Hellevoetsluis flink toegenomen.

Honderd procent zeker is een verblijfsvergunning echter nog niet. Honderden asielaanvragen zullen volgens de nieuwe regels worden getoetst en al is de verwachting dat 90 procent daarvan alsnog in Nederland mag blijven, zekerheid is er voor het gezin nog niet. Trouwens ook niet op korte termijn want het opnieuw beoordelen van honderden aanvragen kost veel tijd.

Al zijn de vooruitzichten dus goed, de enige zekerheid die er op dit moment is, dat het gezin Al Rouaymi in die periode in elk geval niet uitgezet zal worden. Voor aanvang van het debat hadden vertegenwoordigers van Defence For Children waaronder ook het Hellevoetse raadslid Daan Dankaart zich bij de ingang van de Tweede Kamer verzameld om alle Kamerleden persoonlijk te kunnen aanspreken.

De uitkomst van het debat was weliswaar gunstig voor het gezin Al Rouaymi, maar er werd ook fors ingeleverd aan de VVD fractie van Klaas Dijkhoff. Zo wordt het kinderpardon op termijn afgeschaft, verhuist de discretionaire bevoegdheid van de staatssecretaris naar de IND en wordt er geld beschikbaar gesteld om te voorkomen dat asielkinderen zich in Nederland kunnen wortelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant