Afbeelding
Foto: stock

Voetballen voor Alzheimer bij FC Vlotbrug

Actueel 462 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op vrijdagavond 8 februari organiseren studenten van de Hogeschool Rotterdam en FC Vlotbrug uit Hellevoetsluis een bedrijfsvoetbaltoernooi om geld in te zamelen voor de Stichting Alzheimerstichting Nederland.

Daarvoor is nu de inschrijving opengesteld. Er kunnen nog enige teams ingeschreven worden. De spelvorm is 7 tegen 7 op een half kunstgrasveld. Uiteraard kan er een hapje en drankje genuttigd worden met een muziekje erbij. Het inschrijfgeld per team bedraagt slechts 40 euro. Inloop is vanaf 18.00 uur; de eerste wedstrijd zal 19.00 uur starten. Uiteraard is bij dit toernooi meedoen belangrijker dan winnen.

Bijeenkomsten Alzheimer Café
Stichting Alzheimer Nederland zet zich sinds 1984 in voor mensen met dementie en hun dierbaren. De stichting werkt aan een toekomst zonder dementie en aan de kwaliteit van leven van patiënten nu. Geeft ook voorlichting over de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, biedt ondersteuning en komt op voor betere zorg voor mensen met dementie. Werkt daarbij nauw samen met regionale en landelijke zorginstellingen en zamelt geld in voor onder andere wetenschappelijk onderzoek naar dementie. In Hellevoetsluis organiseert de afdeling Voorne-Putten en Rozenburg iedere eerste maandagavond van de maand, behalve in juli en augustus, het Alzheimer Café Hellevoetsluis.Dit zijn bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Deze bijeenkomsten vinden plaats van 19.30 tot 21.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur.

Het Alzheimer Café Hellevoetsluis is gevestigd in Hart van Hellevoet. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. U kunt mensen ontmoeten die in dezelfde situatie verkeren. Ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. U praat met elkaar over de dingen die u meemaakt, wisselt informatie uit over dementie en bespreekt mogelijkheden voor hulp. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café. Iedere keer staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een film of interview met een deskundige. Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan u nog iets drinken en samen praten. Alle gasten leren en profiteren van elkaars ervaringen, kennis en kunde. Het Alzheimer Café kan u helpen de regie over uw leven zo lang mogelijk bij uzelf te houden en uw zelfredzaamheid zoveel mogelijk te behouden. U hoeft zich niet aan te melden voor een Alzheimer Café en de toegang is gratis.

Meedoen met het bedrijfsvoetbaltoernooi? 
De studenten van de Hogeschool Rotterdam en FC Vlotbrug rekenen op de betrokkenheid van de bedrijven uit de regio en een hoge opbrengst, zodat Stichting Alzheimer Nederland nuttige activiteiten kan ondernemen in onze strijd tegen dementie. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: ScorenTegenAlzheimer@gmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant