Afbeelding

PvdA stelt vragen over vergunningen horeca

Actueel 846 keer gelezen

Enkele jaren geleden leidde de verlening van exploitatievergunningen aan de horecagelegenheden De Dijk en Shoarma Dave tot bezwaarschriften.

Bij een van die zaken werd door de gemeente besloten het bezwaar niet ontvankelijk te verklaren omdat de bezwaartermijn zou zijn overschreden; de oorzaak hiervan lag in het verschil van ruim een week dat er lag tussen de datum van Verzending en de datum van Publicatie van de vergunning.

Geschiedenis herhaalt zich
Met verzenddatum 13 december 2018 werd opnieuw een exploitatie-vergunning aan horecagelegenheid De Dijk verleend, met een daarin vermelde bezwaartermijn van zes weken vanaf verzenddatum. Deze vergunning werd echter op 08 januari 2019 gepubliceerd in het Gemeenteblad en een dag later in het huis-aan-huisblad Groot Hellevoet. Daardoor werd de bezwaartermijn van zes weken voor deze vergunning feitelijk verkort tot slechts iets meer dan twee weken. De PvdA maakt zich hier zorgen over. Daarom wordt het college gevraagd om schriftelijk te antwoorden op de vragen die leven. Zoals of het college ermee bekend dat de publicatie van de onderhavige vergunning pas drie weken en vijf dagen na de verzenddatum plaatsvond? Vindt het college ook dat belanghebbenden door deze met 62% verkorte bezwaartermijn beperkt zijn in hun bezwaarmogelijkheden? Realiseert het college zich dat deze gang van zaken ertoe opnieuw kan leiden (opnieuw) tot spanningen tussen inwoners en de ondernemer? Wat, vraagt de PvdA zich af, gaat het college doen om herhaling te voorkomen..

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant