Afbeelding

Wachten tot het beter wordt

Actueel 575 keer gelezen

Dat geldt voor het weer maar zeker ook voor het politieke klimaat in Nederland waar de naastenliefde in de vorm van CU en zelfs CDA weer een stem heeft gekregen.

Alleen de spreekbuis van de Vereniging Vluchtelingen Dumpers Klaas Dijkhoff sputtert nog. Is het net een beetje (!) rustig op Voorne dreigt er landelijk weer een kabinetscrisis, als het de vraag of Dijkhoff 'can put his money where his mouth is.' Wat ik persoonlijk erg jammer vind dat de stem van een aantal VVD raadsleden die niet alleen liberaal (trouwens een mooi beginsel) maar ook sociaal denken niet wordt gehoord. Een aantal van die mensen heeft mijn warme sympathie, maar als de fractie de brief aan Harbers niet wil schrijven, is dat hun volste democratisch recht, maar laat dan minstens weten dat het niet unaniem was, maar met meerderheid van stemmen. Dat was trouwens ook zo met de brief die het college naar Harbers schreef. Er was één wethouder die niet tekende. Jullie mogen één keer raden. Ook dat is democratie, maar laat het dan niet overkomen, of het unaniem was. Voor de duidelijkheid. Deze week ook kennis genomen van een nieuw standpunt van Rien Kap. Die wil graag dat bij Nieuw Helvoet en Nieuwenhoorn de blauwe plaatsnaamborden terugkomen. Dat zal Arie van den Ban deugd doen, want nu duiden de witte borden meer een wijk dan een naam aan. Terwijl zowel Nieuw Helvoet als Nieuwenhoorn echt een eigen sfeer en identiteit hebben. Want één gemeente moet geen inlijving zijn, maar het behouden van het eigen karakter. Net als op Voorne. Samen , maar ook vrijheid.

Ik denk overigens dat in de komende tijd Brielle en Westvoorne naar elkaar toe zullen kruipen en misschien zelfs willen proberen om met zijn tweetjes één fusiegemeente te zijn. Waarbij ik dan weer denk dat ons aller Jeanette van de Provincie dat dan weer niet goed zal vinden en erop aan zal dringen om ook Hellevoetsluis erbij te betrekken. Morgenavond is er een saaie gemeenteraad met veel hamerstukken. Ga - denk ik - toch wel even kijken, al is het maar om bij te praten met een paar mensen en iemand uit te zoeken voor het politieke interview. Vanmorgen gehoord dat ook de NRC zich gaat verdiepen in de situatie van het Irakese gezin. Komt Hellevoetsluis weer eens landelijk in het nieuws. Hoewel; met de afvaardiging van Duncan de Moor naar het Songfestival, (unaniem gekozen) wordt Hellevoetsluis ook weer opgestoten in de vaart der volkeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant