Afbeelding
Foto: Evelien Holleman

Hellevoeter Duncan de Moor naar Songfestival in Tel Aviv

Actueel 3.949 keer gelezen

Duncan Laurence – zo is zijn artiestennaam – is al jaren bezig met muziek.

De 24-jarige singer-songwriter Duncan vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv. Bij slechts weinig mensen in de rest van Nederland is zijn naam bekend, maar op Voorne-Putten is Duncan de Moor wel een bekende naam. Hij timmert al jaren, en zeker niet onverdienstelijk, aan de weg als singer-songwriter.  

Duncan is geboren op 11 april 1994 in Spijkenisse en woont nu in Hellevoetsluis. In zijn schooljaren op het Jacob van Liesveldt trad hij al regelmatig op en in 2013 startte hij een opleiding aan de Rockacademie in Tilburg.

Daar leerde hij zijn toekomstige mede-bandleden van de soul- en popband The Slick and the Suited kennen. Deze band laat zich inspireren door artiesten als Triggerfinger en James Brown en speelde op Noorderslag Eurosonic.

Duncan maakte in 2014 zijn televisiedebuut toen hij meedeed aan The Voice of Holland. Hij deed mee met het liedje Sing van Ed Sheeran en werd in het team opgenomen van Ilse DeLange. Duncan werd de verrassing van het seizoen genoemd en werd uiteindelijk derde.

Het lijkt er sterk op dat Ilse de Lange een grote stem heeft gehad in zijn uitverkiezing voor deelname aan het Songfestival dit jaar.  Nederland doet al vanaf de eerste editie in 1956 mee aan het Songfestival. De laatste keer dat werd gewonnen was in 1975 toen Teach-In deelnam met Ding-a-dong. Het Songfestival wordt half mei gehouden.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant