Wat vindt u van het afsteken van vuurwerk?
Wat vindt u van het afsteken van vuurwerk? Foto: stock

Burgerpanelonderzoek TipHellevoetsluis: Vuurwerk

Actueel 719 keer gelezen


Hellevoetsluis - In december heeft weekblad Groot Hellevoet in samenwerking met Toponderzoek weer een burgerpanelonderzoek voor TipHellevoetsluis.nl gehouden. Hierin vroegen wij onze respondenten hun mening te geven over het afsteken van vuurwerk in onze gemeente.

De jaarwisseling ligt al weer een paar weken achter ons. Het bleek een relatief rustige oud en nieuw te zijn geweest in Hellevoetsluis.  Maar wat vindt u eigenlijk van het afsteken van vuurwerk nu er steeds meer geluiden opgaan om het afsteken van vuurwerk te verbieden.

Uit het onderzoek blijkt het meest gekozen antwoord bij de vraag Wat vindt u van vuurwerk, welke woorden passen het beste bij vuurwerk? : het geeft angst bij mens en dier. (63%) Hierover meldden onze respondenten: "Door gewoon legaal vuurwerk af te steken en het daarna op te ruimen is het leuk blijft het ook leuk, ook voor de omstanders." - "Geluidsoverlast alleen als het buiten de tijden waarop het is toegestaan wordt afgestoken! Met name het dierenleed is groot."- "Het is 1 keer per jaar. Waarom wordt er zo moeilijk gedaan."- Alles moet anders Sinterklaas, oud en nieuw. Alle leuke tradities, er is over alles wel wat te zeuren." -"Mijn hond wordt nu zenuwachtig als er een knal is." - "Het vuurwerk is ieder jaar weer spectaculair om te zien en dat aspect vind ik geweldig. Jammer genoeg wordt dit altijd overschaduwd door vooral illegaal vuurwerk dat wordt afgestoken. De geluidsoverlast en de ongelukken zijn een smet op dit mooie feest."- "Ik vind het zonde van het geld." - Ik zou willen dat het verboden wordt." - "Leuk om vuurwerk te zien maar op 1 plek, niet overal. Waar ik het vroeger leuk vond, is de lol er wel af met het zwaarder worden van het vuurwerk. Heel december wordt je gek geknald. Zeker met kleine kinderen geen feest."

Op de stelling : Vuurwerk is leuk om naar te kijken maar ik steek niets af is het meest gekozen antwoord, 43%
"Heel vervelend voor de dieren." - "Ik ben ook jong geweest. Reuze spannend , leuk om af te steken en mooi om naar te kijken!"- "Ik hou totaal niet van vuurwerk alleen een vuurwerkshow vind ik wel leuk." - "Leuk om naar te kijken, maar het liefst op een aangewezen plaats in de gemeente."- "Van de, per jaar harder wordende, knallen heb ik m'n buik vol."


Stelling in: In onze gemeente moeten vuurwerkvrije zones worden aangewezen.
'In onze gemeente moeten vuurwerkvrije zones worden aangewezen' antwoordt 70% van de respondenten: "(zeer) mee eens". 19% van de respondenten antwoordt: "(zeer) mee oneens". Het meest gekozen antwoord (54%) is: "Zeer mee eens" Welk gebied zou u als vuurwerkvrije zone(s) een willen wijzen? Onder andere gaven onze respondenten aan: bebouwde kom, bejaardenhuizen en kinderboerderij.


Wilt u meedoen met het eerstvolgende burgerpanelonderzoek? Kijk dan op http://www.tiphellevoetsluis.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant