Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Verbetering met bussen EBS, maar Hellevoet nog niet helemaal tevreden

Actueel 1.685 keer gelezen

Hellevoetsluis - EBS rijdt nu meer dan een maand op Voorne-Putten, de kinderziektes zijn opgelost en de bussen rijden nu zoals ze moeten rijden. Ook de klachten die bij EBS binnen komen zijn minder dan in het begin. Toch is nog niet iedereen tevreden met het nieuwe busvervoer.

EBS had niet echt de meest feilloze start begin afgelopen december. De rode bussen zagen er nieuw en moderner uit, maar met de techniek waren een paar probleempjes. De boordcomputer werkte niet goed, dat samen met de nieuwe dienstregeling, zorgde voor veel ontevredenheid en klachten. De bussen zouden voor sneller vervoer moeten zorgen, maar in het begin waren bussen veel te laat of vielen uit. Veel Hellevoeters waren het ook niet eens met de nieuwe buslijnen waardoor ze verder moesten reizen om een snelle bus te pakken.

Volgens woordvoerder Jasper Vermeer gaat het nu goed. Op één bus na zijn alle technische problemen opgelost en voor die laatste bus zijn onderdelen besteld zodat hij kan worden gemaakt. Daarnaast vallen de ritten niet meer uit. "Afgezien van bijvoorbeeld grote files die problemen veroorzaken, maar dat is normale business," vertelt Vermeer. "Het gaat nu zoals het moet gaan."

EBS ontvangt nog steeds klachten vanuit Hellevoetsluis, maar het zijn er minder dan begin december. "De hoeveelheid klachten zijn drastisch verminderd. Veel mensen lijken te wennen aan het nieuwe systeem. In deze regio is het best een aangrijpende situatie geweest omdat hier altijd maar weinig veranderd is aan het busnet," dat reizigers wennen is volgens Vermeer te zien aan het reisgedrag. "Of ze daar blij mee zijn kan ik niet zeggen. We zien wel dat er maar een heel klein deel van de mensen die eerder heeft geklaagd later opnieuw heeft gezegd dat ze niet tevreden zijn. Vermeer vertelt dat er altijd mensen zullen zijn die ontevreden blijven dat ze langer moeten lopen naar de halte. "Maar dat kunnen we niet veranderen zonder de oude lijnen terug te brengen, en dat is duidelijk niet onze keuze geweest."

Celine (19) is één van de mensen die het jammer vindt de oude dienstregeling is vervallen. "Mijn bushalte is eigenlijk bij de Koninginnelaan, daar komt de bus nu haast niet meer. Daarom ga ik nu naar Amnesty internationallaan. Ik ga vijf dagen in de week met de bus en dan is het jammer dat je elke keer moet fietsen terwijl er een bushalte voor je deur staat." Wel ziet Celine verbetering sinds de eerste weken dat EBS reed. "Bij Amnesty komen ze nu op tijd, dus dat is fijn." Op Facebook heeft EBS Voorne-Putten en Rozenburg nog niet een heel goed imago. Ze scoren een 1,2 van 5 in een beoordeling onder vijftig personen. De meeste berichten gaan over het te laat komen van de bus. Er staan nu wel een aantal positieve berichten bij de recensies, maar daarvoor moet je goed zoeken.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis http://groothellevoet.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant