Freek Hermes Taekwondo Kampioen van Nederland

Actueel 642 keer gelezen

Hellevoetsluis - Na vele uren training is het drie sporters van Taekwondo Voorne-Putten gelukt om afgelopen zaterdag tijdens de Nederlands Kampioenschappen Taekwondo Sparring 2019 het ere podium te behalen. Het team vertrok met drie taekwondo'ins naar Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Direct in de ochtend streden zij in de voorrondes om in de finales te komen en met succes. In de gewichtsklasse -53 verloor Xavier Molenaar uit Hellevoetsluis de semifinale in de laatste seconde. De stand was toen nog 8-8, hij viel en kreeg een strafpunt. Molenaar behaalde het brons. Justino Tran uit Spijkenisse won met overtuiging de eerste ronde, maar helaas was zijn tegenstander in de finale te sterk. Justino Tran ging met zilver naar huis in de gewichtsklasse -57. Para sporter Freek Hermes uit Hellevoetsluis behaalde in de finale het goud en is hiermee Nederlands Kampioen 2019. Voor Freek Hermes was het NK een mooie voorbereiding op het Wereld Kampioenschap Para Taekwondo dat in februari in Turkije zal worden gehouden.

Taekwondo Voorne-Putten heeft in de loop der jaren mooie resultaten behaald. Veel leden hebben hun zwarteband behaald. Een aantal hiervan is doorgegroeid naar de 2e , 3e , 4e en zelfs 5e dan. Er zijn verschillende eretitels in de wacht gesleept op nationale en internationale sparring- en stijltoernooien. Enkele taekwondoka's veroverden vaste plekken in nationale teams.