De politie gaat graag met je in gesprek! | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

De politie gaat graag met je in gesprek!

  •   806 keer gelezen   Actueel

Hellevoetsluis - En dat bleek wel op donderdag 10 januari. Op het plein voor de Jumbo in winkelcentrum De Struytse Hoeck stonden er meerdere agenten en een van de voorbijgangers vroeg dan ook "Is er iets gebeurd"?

Wijkagent Wout Videler stelt de man gerust en legt uit wat de bedoeling is. "We staan hier om contact te hebben met de burger", geeft hij aan "naast 112, 0900-8844 waarop u ons kunt bellen vinden wij het belangrijk om onszelf ook als aanspreekpunt in de wijk en dus ook hier in het winkelcentrum bekend te maken". De agenten gaan met een statafeltje en banner onder de arm de wijk in. En zullen op diverse locaties, zoals de wijkgebouwen, te pas en te onpas opduiken.

Mocht u ze zien, schroom niet en stap op ze af voor een praatje. De wijkagent wil graag weten wat er goed en iets minder goed gaat . "Uiteindelijk moeten we het met zijn allen doen", zo geeft politie Haringvliet aan.

Koekje erbij?
Wout Videler biedt de mensen een koekje aan en heeft zijn notitieblokje bij de hand. Binnen een kwartiertje zijn er al meerdere mensen aan zijn tafeltje komen praten en ook zijn vier collega's staan er niet voor niets.

Een mevrouw is blij dat ze eens een gesprekje kan aanknopen met de wijkagenten "Na een melding hoor je eigenlijk nooit meer iets", geeft ze aan. Videler legt uit dat iedere melding wordt vastgelegd en dat er – ook al is het geen dringende kwestie – altijd ter plaatse zal worden gekeken. De wachtcommandant neemt de meldingen op in de surveillance die wordt gereden en indien nodig worden mensen aangesproken. Een andere voorbijganger geeft aan dat hij best zou willen dat er meer surveillance in zijn wijk plaatsvindt. Hij zou zich veiliger voelen als de wijkagent zich wat meer zou laten zien. Wout geeft hem de naam van 'zijn eigen' wijkagent en maakt een notitie die hij belooft door te spelen.

Samenwerken
"De politie is er voor de burger door de burger" legt Wout uit aan een andere voorbijganger en deze man snapt het want hij reageert direct met "Als er goed contact is, neem je drempels weg" en beent verder met zijn gevulde boodschappenkar. En dat is nou net waar het om draait!

Eerste maar zeker niet de laatste keer
Dit is de eerste keer dat de politie zich op deze manier voorstelt. Het is niet helemaal nieuw, want in een stad als Rotterdam is hier al goede ervaring mee opgedaan. "We gaan ook naar scholen, instellingen en bedrijven om op die manier contacten te onderhouden en behulpzaam te zijn en we zullen ons hier in het winkelcentrum zeker vaker op deze manier laten zien", sluit Wout Videler deze eerste ronde af.

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>