Afbeelding
Foto: gemeente Hellevoetsluis
Column burgemeester

Een nieuw jaar met nieuwe keuzes

Actueel 406 keer gelezen

Allereerst een gelukkig en gezond 2019. We staan weer aan het begin van een nieuw jaar.

Nog niet zo lang geleden sloot ik het jaar altijd symbolisch af door mijn papieren agenda dicht te klappen en weg te leggen. In de kerstvakantie kon ik mij er dan op verheugen om het nieuwe jaar opnieuw in te richten in mijn nieuwe agenda.

Maar met de digitale agenda's lopen de jaren tegenwoordig in elkaar over (en verdwijnen vervolgens als sneeuw voor de zon). Toch blijft de vraag hetzelfde: 'Wat neem ik mee of laat ik achter?' Een nieuw jaar voelt altijd een beetje als met een schone lei beginnen. Alsof alle keuzes open liggen.

Zoals u heeft kunnen lezen is het niet gelukt om de ambtelijke organisaties van Brielle, Westvoorne en Hellevoetsluis samen te voegen tot één organisatie met drie gemeentebesturen. Maar dat betekent niet dat we alles 'zomaar achter laten'. De kwartiermaker kwam tot de conclusie dat we niet gelijkgestemd waren en dat we beter kunnen kijken hoe we met een maatwerktraject langzamerhand naar elkaar toe kunnen groeien met als stip op de horizon één gemeente op Voorne.

Nu zijn de drie gemeenteraden aan zet om die koers te bepalen. Daarmee geeft 2019 ruimte aan de gemeenteraden om keuzes te maken hoe wij met elkaar op Voorne verder gaan. Voor mij persoonlijk staan daarbij de mooie dingen die we met elkaar op Voorne hebben en die we samen voor elkaar kunnen krijgen centraal.

Het jaar 2019 staat ook in het teken van nieuwe verkiezingen. Zowel voor de provinciale staten (en indirect leden voor de Eerste Kamer) en de Waterschappen op 21 maart, als de Europese verkiezingen op 23 mei. Noteer de data alvast in uw (nieuwe) agenda, want het is belangrijk dat u meebeslist in wat voor een wereld u wilt leven. En elke stem is er één om te laten weten wat u belangrijk vindt. Of het nu gaat om bijvoorbeeld onze klimaatambities of om het overbruggen van te grote inkomensverschillen, met uw stem helpt u om richting te geven. Richting geven aan wat we achter laten en wat we meenemen, want: 'hoe ziet uw wereld eruit als u met een schone lei zou mogen beginnen?'

Milène Junius

Burgemeester

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant