[Lezers schrijven] Ingezonden brief "Er is behoefte aan huurwoningen." | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: stock
Lezers schrijven

Ingezonden brief "Er is behoefte aan huurwoningen."

  •   574 keer gelezen   Actueel

INGEZONDEN - "Het is weer zo laat" dacht ik toen ik het artikel "Onthulling bouwbord eerste stap naar ontwikkeling nieuwe wijk" las. Ik citeer:"De totale kosten zullen enige tientallen hebben bedragen bij de oplevering. Daardoor is dan ook de geplande woningbouw beslist noodzakelijk, waarvan het merendeel in elk geval koopwoningen zullen zijn."

Eigenlijk had niemand iets anders hoeven verwachten. Gelijk vorige colleges, gesteund door een partijkartel in de gemeenteraad, bestaan mensen in een huurwoning niet.
Werden in mijn wijk al een paar postzegels volgebouwd met bungalows voor kopers, kwam dit college onlangs met het verbazingwekkende nieuws naar buiten dat er met de directie van vakantiepark Città Romana gesprekken worden gevoerd over de verkoop van vakantiewoningen voor permanente bewoning. Hetgeen bij wet verboden is en waar de huidige minister Ollongren zich met hand en tand tegen verzet. Citaat van mevrouw Lugtenburg: "Er zijn er gewoon veel te weinig". Meneer Lugtenburg:"Hellevoetsluis bouwt te weinig voor de 55+ groep die er aan komt".

Nu wil het geval dat medio jaren '90,toen ik werkzaam was als vrijwilliger was bij het SBO (Service Bureau Ouderen), ik mee heb geholpen aan het afnemen van vragenlijsten ten behoeve van een enquête die tot doel had het kaart brengen van de vraag naar woonbehoefte, openbaar vervoer en voorzieningen voor 55+'ers. Er kwam heel duidelijk naar voren dat er vooral behoefte was naar kleinere,betaalbare HUURwoningen. En meer kleinschalig openbaar vervoer. Maar dat doet nu even niet ter zake.

Niet zo gek als je kijkt naar de financiële situatie van het overgrote deel van de vergrijzende bevolking in deze gemeente. Mensen met een smalle beurs en een klein pensioentje of helemaal geen pensioen. Met de resultaten is sindsdien niets maar dan ook niets gedaan. Nee, de doelgroep waar iedereen zich op heeft gericht zijn (jonge) gezinnen. Alles wat er voor ouderen is gebouwd, is gebouwd voor mensen die een koophuis hadden dat ze konden verkopen om vervolgens iets nieuws te kopen.

Klaarblijkelijk is de filosofie dat huurders maar lastige mensen zijn waar "de gemeente" niets aan kan verdienen. Echter, ondanks wat velen die elke dag de deur van Oostzanddijk 26  binnengaan wellicht denken, zijn huurders ook mensen. Met plichten, maar ook met rechten.

Naam en adres zijn bij de redactie bekend.

Voor deze rubriek komen slechts in aanmerking brieven waarvan de naam en het adres van de afzender bij de redactie bekend zijn. Indien gewenst, wordt de brief in de krant ondertekend met 'naam en adres bij redactie bekend'. Plaatsing in deze kolommen geschiedt buiten verantwoordelijkheid van de redactie en hoeft dus niet in te houden dat de redactie het met de inhoud eens is.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>