Afbeelding
Foto: Wil van Balen

101-jarige mevrouw Van Oord-de Ruiter viert verjaardag met burgemeester

Actueel 758 keer gelezen

Hellevoetsluis - Afgelopen zaterdag vierde mevrouw Van Oord-de Ruiter haar  verjaardag. ' s Ochtends ontving ze haar familie voor koffie en een taartje en 's middags gingen zij naar Brielle voor een gezellige lunch.

In het midden van de kamer staan twee stoelen, één voor de jarige en één voor een wel heel speciale gast, de burgemeester. Trots laat mevrouw van Oord-de Ruiter een fotoboek zien van haar vorige verjaardag. Op de voorkant staat een grote foto van haar en de burgemeester. "Ik ben hier zo gelukkig mee!" vertelt ze. Nadat ze het boek heeft laten zien, legt ze het weer terug op de tafel. Af en toe kijkt ze naar buiten in afwachting van de burgemeester.

Gelukkig hoeft ze niet lang te wachten. Al snel wordt er aangebeld. Na de overhandiging van bloemen en felicitaties neemt Junius plaats naast Mevrouw Van Oord-de Ruiter. Ook de burgemeester krijgt het fotoboek te zien en samen gaan ze langs elke pagina in het boek. "Je voelt je wel eens eenzaam, dan kun je in dat boek kijken en fleur je helemaal op", vertelt ze.

Mevrouw Van Oord-de Ruiter mag dan wel 101 zijn, ze is nog erg zelfstandig en actief. Elke ochtend doet ze aan gymnastiek in bed en 's avonds kookt ze nog altijd. Eigenlijk is het niet de bedoeling dat mevrouw Van Oord nog de trap op gaat in haar huisje, maar stiekem gaat ze toch nog naar boven. "Ik heb een armbandje waar ik op kan drukken voor hulp." Toch ging dat een keer fout met het armbandje. "Ik was een keer boven aan het stofzuigen en ik had natuurlijk mijn armband om. Staat er opeens iemand onderaan de trap te roepen: 'Mevrouw Van Oord! Mevrouw van Oord!' Had ik dus tijdens het stofzuigen per ongeluk op dat knopje gedrukt."

Achterkleinkinderen Indy (15) en Boyd (bijna 12) vinden het erg bijzonder en leuk dan hun 'overgrootoma' honderd-en-één is geworden. "Als ik 't vertel aan vrienden dan geloven ze het niet", zegt Indy. De twee hebben ook cadeautjes meegenomen. Twee grote boxen met smeersels, scrubs en douchegel. "Ze weten precies wat ik lekker vind", zegt mevrouw Van Oord. Buiten het cadeau heeft Boyd ook nog een mooie kaart gemaakt in de vorm van een hartje.
Mevrouw Van Oord heeft ook een goede gezondheid.

Afgelopen week was de dokter nog langs gekomen. "Hij zei dat ik de bloeddruk heb van een jonge vrouw." Zij heeft ook nog nooit gerookt en is nog goed te been. Haar boodschappen haalt ze gewoon zelf met behulp van een rollator bij de MCD. "Ik ben ontzettend zelfstandig. Dat wil ik blijven."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant