Afbeelding

Meer hulp en ondersteuning mogelijk bij het omgaan met financiën

Actueel 455 keer gelezen

Voor alle kwetsbare inwoners die moeite hebben met hun financiën en administratie is vanaf 1 januari extra ondersteuning beschikbaar via welzijnsorganisatie SBO. Bijvoorbeeld een financieel maatje, hulp bij de administratie en waar nodig bemiddeling naar de gemeentelijke schuldhulpverlening.

Wethouder Hans van der Velde. "We vinden het belangrijk dat onze inwoners zoveel mogelijk uit de schulden blijven. Schulden zijn stressvol en zorgen voor allerlei bijkomende problemen. Door onze inwoners vroegtijdig te ondersteunen, helpen we ze om zelf weer grip te kunnen krijgen op hun huishoudboekje. Het SBO is daarin voor ons en voor onze inwoners een betrouwbare partner."

SBO, niet alleen voor ouderen
Het SBO staat in Hellevoetsluis bekend om haar dienstverlening aan ouderen. Het SBO kent op financieel gebied al jarenlang een aantal succesvolle producten om kwetsbare ouderen te ondersteunen bij hun financiën. De gemeente Hellevoetsluis heeft besloten om deze financiële dienstverlening voor alle kwetsbare inwoners beschikbaar te stellen. Onder kwetsbare inwoners worden alle inwoners verstaan die het niet zelf kunnen, geen goed netwerk hebben en die tijdelijk of langdurig een steuntje in de rug nodig hebben bij het zelf kunnen en zelf leren doen.

Aanmelden?
Inwoners kunnen op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur telefonisch contact opnemen met het SBO op telefoonnummer 0181-322273 of een e-mail sturen naar algemeen@sbohellevoetsluis.com. Ook wordt de dienstverlening van het SBO vanaf het voorjaar van 2019 aangeboden op diverse ontmoetingspunten in Hellevoetsluis, zoals in het Cultuurhuis, Hart van Hellevoet en Buurtkamer Ons Midden. Deze inloopmomenten worden gecommuniceerd via www.fijnjetezien.nl en via www.sbohellevoetsluis.com. Ook start het SBO in januari met een campagne om onder kwetsbare inwoners aandacht te vragen voor de beschikbare ondersteuningsmogelijkheden voor deze doelgroep.

Brede aanpak schulden De gemeente vindt een brede aanpak bij schuldenproblematiek belangrijk. Hulp en ondersteuning bij het omgaan met financiën is een onderdeel van die brede aanpak om zo te voorkomen dat inwoners in de schulden raken. Krijgen inwoners toch te maken met een schuld? Dan kunnen zij bij de gemeente terecht. Dit geldt zowel voor inwoners van 18 jaar en ouder als voor (ex-)ondernemers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant