'Duurzaamheid moet voor iedereen bereikbaar zijn' | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
'Ik kan ook goed de zakelijke kant van  dingen zien'
'Ik kan ook goed de zakelijke kant van dingen zien' (Foto: Leo Blok)

'Duurzaamheid moet voor iedereen bereikbaar zijn'

  •   177 keer gelezen   Actueel

Bianca Verschoor is aan haar tweede periode als raadslid bezig. Ze leidt nu 6 jaar de fractie van GroenLinks, die groter is dan die van de PvdA en D66.

Ze is 44 jaar en heeft naast het raadlidmaatschap een baan en een druk bestaan als moeder. Naast haar in de fractie zit Nicko van Straaten, die van oorsprong meer rood dan groen was, maar samen zijn ze een perfect geheel dat elkaar prima aanvult.

Bianca is er vrijwel persoonlijk verantwoordelijk voor dat de gemeente Hellevoetsluis geen Roundup meer gebruikt als bestrijdingsmiddel omdat het de giftige stof Glyfosaat bevat. Ze zou het liefst alle daken in Hellevoetsluis van zonnepanelen voorzien en er voor zorgen dat iedereen, ongeacht inkomen of positie in de komende jaren deel kan nemen aan wonen zonder aardgas. Ook vindt ze dat een grote groep jongeren in Hellevoetsluis buiten de boot valt.

Het moet wel kunnen
Maar dat moet natuurlijk wel kunnen, weet ze zelf ook. "Maar als er echt samengewerkt wordt in een collectief tussen lokale en regionale ondernemers en de gemeentebesturen is er veel mogelijk. Ik kan ook goed de zakelijke kant van dingen zien. Maar als iemand van IBH of de VVD dat zegt legt dat meer gewicht in de schaal dan wanneer ik dat doe."

Syntrophos
Een tijd geleden was de gemeenteraad erg kritisch over Syntrophos, het IT systeem dat de gemeenten op Voorne en Putten gaan gebruiken. De raad wilde zelfs een eigen onderzoek starten naar de kwaliteit. Dat is nu allemaal van de baan. Heb ik iets gemist? "Ja, er is inmiddels een nieuwe versie, Syntrophos 2.0 en daar heeft de gemeenteraad wel vertrouwen in."

Jongeren
Bianca vindt dat er te weinig aandacht is voor jongeren in Hellevoetsluis, en dan niet zo zeer voor 'nette' jeugd, maar juist voor die jeugd met vlekje. Gestopt met school, zonder opleiding met een slecht beeld op de toekomst. "Dit zijn geen jongeren die zich in de raadzaal of bij een commissie laten horen. Maar ook zij hebben een mening en daar en voor hun problemen moet aandacht zijn. We komen er niet met een houding van 'Als ze niet naar ons toe komen hoeven we er niks aan te doen'."

GroenLinks is landelijk en lokaal één van de belangrijkste voorstanders van duurzame energie. Het recent gestarte project aan de Wee Weneestraat is een voorbeeld van hoe je daar in de nieuwbouw mee om kunt gaan. Anders ligt het bij de sociale huurwoningen in Hellevoetsluis en bij veel koopwoningen. Lang niet iedereen kan de overgang van het traditionele gas naar een andere energiebron betalen. Bianca spant zich in om voor mensen met een smallere beurs duurzaamheid bereikbaar te maken.

Ze kijkt uit naar het instellen van een Kinderombudsman dat op 13 december gaat gebeuren. Verder vindt ze dat de machtigste partij in Hellevoetsluis, IBH met 12 zetels, aan de leiband van de VVD loopt.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>