Afbeelding

Gemeente Hellevoetsluis gaat samenwerking aan met ingenieursbureaus

Actueel 973 keer gelezen

Op 5 december 2018 heeft de gemeente Hellevoetsluis negen raamovereenkomsten getekend met zeven ingenieurs- en adviesbureaus. Na een Europese aanbestedingsprocedure zijn deze partijen het beste beoordeeld om de gemeente te versterken met hun kennis en ervaring.

Met projecten als Kickersbloem 3, de transitie van het Sportlaan-gebied en brede ambities op het gebied van duurzaamheid staat de gemeente Hellevoetsluis voor flinke uitdagingen. Belangrijke ontwikkelingen voor de gemeente, waarbij de gemeente ook graag de kennis uit de markt benut. Hiernaast zal de gemeente ook een beroep doen op de ingenieurs en adviseurs bij bijvoorbeeld het ontwerp van een buurtaanpak of het wijzigen van een bestemmingsplan.

Door middel van een aanbestedingsprocedure is de gemeente op zoek gegaan naar partijen die als verlengstuk van de gemeente meerwaarde kunnen bieden op het gebied van grond-, weg en waterbouw, vastgoed- en projectontwikkeling en ruimtelijke ordening. Omdat dit verschillende expertisegebieden zijn, heeft de gemeente hier ook verschillende uitvragen voor gedaan. Haskoning DHV, Antea en Tauw zullen de gemeente adviseren op het gebied van grond-, weg- en waterbouw. Voor het verduurzamen van de vastgoedportefeuille kan de gemeente terecht bij Antea, bbn adviseurs en Ingenieursbureau IOB en voor adviezen met betrekking tot ruimtelijke ordening zijn Haskoning DHV, Rho Adviseurs en Kuiper Compagnons gecontracteerd.

Samenwerking
Wethouder Aart-Jan Spoon (portefeuillehouder Inkoop) nodigde de nieuwe samenwerkingspartners uit op het gemeentehuis voor de ondertekening van de contracten. De getekende overeenkomsten zijn het startsein voor een intensieve samenwerking tussen de partijen. De verschillende bureaus zullen de komende jaren hun expertise delen met de gemeente. "Met deze partijen werkt de gemeente Hellevoetsluis samen aan de verdere ontwikkeling van de gemeente," aldus Spoon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant