Maarten Fonkert van FC Vlotbrug ziet een gouden toekomst voor de club | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
De club wil meer investeren in de jongste jeugd
De club wil meer investeren in de jongste jeugd (Foto: Zoe Bonefaas)

Maarten Fonkert van FC Vlotbrug ziet een gouden toekomst voor de club

  •   309 keer gelezen   Actueel

FC Vlotbrug heeft een nieuwe visie: een echte familievereniging worden en meer investeren in de jongste jeugd. Voorzitter Maarten Fonkert vertelt over de nieuwe aanpak.

Waarom is een nieuw beleid nodig?
"Een jaar of vijf geleden liep het spelersaantal terug. Ook andere verenigingen hadden moeite het ledenaantal op peil te houden. Eén van de redenen daarvoor is dat mensen veel keuze hebben en meerdere dingen willen uitproberen. We zien met name dat bij de oudere jeugd, vanaf 14 jaar, stopt met voetbal."

Afgelopen vrijdag hebben jullie een gesprek gehad met de KNVB, wat kwam daar uit?
"We willen nu vooral in de jeugd investeren. Onze beste mensen moeten bij de jongste jeugd staan. De KNVB heeft tegenwoordig andere spelvormen voor de jongste jeugd. Vanaf je vijfde jaar kan je hier al in een spelvorm van vier tegen vier een balletje trappen. Dat gaat vooral over spel en kennis maken met voetbal en teamsport."

Jullie hebben sinds vrijdag een nieuwe jeugdvoorzitter, wie is dat geworden?
"Dat is Marco Kruik, die liep hier al rond. Zijn zoon is samen met vriendjes bij Nieuwenhoorn gaan spelen. Maar het zwart-gele Vlotbrug hart van Marco bleef kloppen. Hij werd hier alsnog actief in het nieuwe bestuur. Ik heb hem kunnen overhalen en vanaf 1 januari 2019 start hij als jeugdvoorzitter."
Hoe gaan jullie verder in de jeugd investeren?
"We moeten trainers opleiden om de jongste jeugd te trainen. Daarnaast zijn we bezig met een nieuw jeugdbeleid. Daarin wordt het ook belangrijk dat naast de trainingen we ook gaan zorgen voor meer nevenactiviteiten. Daar doen we ook al het een en ander in. We organiseren al een aantal jaar zomerkampen en toernooien. Daarnaast zijn we in gesprek met de kinderkoepel dat zij op donderdag hier voetbal kunnen volgen."

Hebben jullie ook activiteiten voor andere leden?
"Voor de oudere jeugd willen we FIFA toernooien organiseren in het clubhuis. Dat is niet alleen voor leden, maar ook voor de buurt. We willen ook feestavonden gaan organiseren voor de oudere jeugd. Per 1 januari gaan we beginnen met wandelvoetbal voor 65 plussers. Dat loopt storm. We hebben nu al meer dan 15 leden."

Eerdere pogingen de vereniging te veranderen zijn niet gelukt?
"Er was onvoldoende sturing. We zijn als vereniging heel sterk in het sociale en de gezelligheid, maar we zijn minder sterk geweest op structuur en duidelijkheid. Dat weten we nu. Dus die kennis passen we nu toe. Bij de visie en het beleid ligt het probleem niet, het gaat om de uitvoering. Als dat ons lukt ligt er een gouden toekomst."

Kijk voor meer nieuws uit Hellevoetsluis op http://groothellevoet.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>