Afbeelding
Foto: WILVANBALEN2018

Molenaars in het zonnetje gezet voor hun inzet

Actueel 320 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op 26 november werd op Korenmolen "De Hoop" de jaarlijkse evaluatie vergadering gehouden waarbij de molenaars gelijk in het zonnetjes werden gezet.

John Wijnhoven is dit jaar 15 jaar gediplomeerd molenaar. Hij heeft op Korenmolen "De Hoop" zijn opleiding gevolgd en na het behalen van zijn diploma draait hij mee met de molenaarsploeg. John draait verder op molen de Arend te Zuidland, waar nog gemalen wordt. John heeft de opleiding van het Algemene Korenmolenaars Gilde gevolgd en is daarvoor geslaagd.

Frank Moerland heeft op 18 oktober zijn molenaars examen gehaald en dat is bijzonder, want Frank is 18 jaar en de jongste molenaar van Zuid-Holland. Frank ging, toen hij nog heel jong was, met zijn opa naar de molen te Goedereede. Daar is zijn belangstelling voor molens ontstaan.Toen hij 16 jaar was is hij de opleiding bij het Gilde gaan volgen. Frank draait op verschillende molens op Voorne Putten en Goedereede.

Jan Hage is dit jaar 30 jaar molenaar en het molenaarsechtpaar woont en beheert de molen al 25 jaar. De molenaarsploeg bestaat uit 10 gediplomeerde molenaars die bijna allemaal ook op andere molens op Voorne en Putten draaien. Daarnaast zijn er nog zes leerlingen in opleiding. Korenmolen "De Hoop" is het gehele jaar op zaterdag en zondag te bezoeken van 12.00 – 16.00 uur en als de blauwe wimpel uithangt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant