Afbeelding

Geheugenverlies in de politiek

Actueel 643 keer gelezen

In de politiek is men vaak 'kort van memorie' om eens een mooie dorpse uitdrukking te gebruiken

Ik weet nog hoe druk de politiek zich maakte zich maakte over de gevaarlijke situatie voor voetgangers, fietsers en scootmobielen bij de Brielse Poort. Bijna elk raadslid had er wel wat over te zeggen, want er moest duidelijk iets aan gebeuren. Wat er sindsdien gebeurt is? Helemaal niets..Niemand ondernam iets en wethouder Schop vindt dat iedereen extra uitkijkt omdat de situatie gevaarlijk is en er dus vrijwel niets gebeurt. Maar dus ook niets aan het probleem. Ben benieuwd of Cilia Meerman er ooit nog op terugkomt, want die kaartte het probleem aan. De gemeenteraad gaf het college unaniem opdracht om direct alle activiteiten met betrekking tot de WOV te stoppen. Dat werd - uiteraard - toegezegd, maar ondertussen gaat de projectdirectie nog gewoon zijn gang. Vier jaar lang is er geld en tijd verkwist met elkaar dwars te zitten, in plaats van tot een ambtelijke samenwerking op Voorne te komen. Wisten jullie trouwens dat op het Provinciehuis de WOV de bijnaam 'Het Monster van Voorne' heeft?

Aan de Kop van de Oostdijk wordt hard gewerkt om op de plek van de Moree vestiging een appartementencomplex van 81 woningen te laten verrijzen en daarmee is dan de 'rotte kies' in het gebit van Hellevoetsluis gevuld. De Oostdijk krijgt overigens geen aansluiting op de Kanaalweg West zoals heel vroeger het geval was. De fietsroutes sluiten wel aan. Er zijjn inwoners van Hellevoetsluis die vinden dat de straat die straks langs de appartementen zal gaan lopen best de 'Moreeweg' zopu kunnen heten, als herinnering aan een bedrijf dat tientallen jaren klanten uit de hele regio naar Hellevoetsluis trok. Het lijkt me een goed idee.

De gemeente gaat wel gewoon door met Syntrophos als gezamenlijk IT systeem voor Voorne en Putten. 'We kunnen niet anders' verzuchtte Rien Kap na de Algemene Beschouwingen. En dat betekent dat Hellevoetsluis vastzit aan een bedrag dat betaald moet worden voor de licentie van 5 euro per inwoner, gedurende een periode van 7 jaar. Laten we dat eens afronden op 5 euro maal 40.000 inwoners x 7 jaar = 1, 4 miljoen. Nog meer dan de kosten van een Cultuurplein...Niets bleef over van de motie van de raad om daar eerst nog eens een deskundige op los te laten om de kwaliteit te onderzoeken. Grootspraak dus

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant