Afbeelding

Presentatie CD 'Vereeuwigd' Johan Veenstra

Actueel 960 keer gelezen

Hellevoetsluis - Kan kunst helen? Kan muziek dat? Johan Veenstra, oud theaterdirecteur, denkt van wel."In een samenleving die achter zichzelf aanrent en almaar versnelt is het goed zo nu en dan stil te staan, te verstillen en te beseffen dat je ademhaalt, voelt en leeft, en te weten, echt te weten, hoe bijzonder dat is."

Johan Veenstra deed mee aan 'Vereeuwigd'. Micky Hoogendijk maakte toen een iconische foto van hem. Johan besloot het daar niet bij te laten. Hij vond het achterliggende idee, als zieke anderen inspireren met meer aandacht en liefde te leven, zo mooi dat hij besloot dat, wat met verhalen en foto's kan, ook met muziek mogelijk is. Dit leidde tot een CD. De liedjes zijn aangedragen door de artiesten zelf of Johan heeft kunnen kiezen uit meerdere liedjes.

Onder meer werken mee: Youp van 't Hek, Stef Bos, Leonie Janssen en Diggy Dex. Het maken van de CD is dan ook zowel een uitkomst als een tocht, misschien zelfs een sluitstuk. De CD heeft de titel 'Vereeuwigd'. De opbrengsten van de CD gaan naar de stichting LEVENXL. En er wordt een verbinding gemaakt met het project Vereeuwigd dat in 2019 weer zal exposeren en een boek zal uitgeven. Op 12 november vond de lancering van de CD Vereeuwigd plaats in het oude theater van Johan een aantal artiesten die ook op de CD staan traden op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant