Westvoorne belangrijkste kustgemeente op Voorne
Westvoorne belangrijkste kustgemeente op Voorne

Westvoorne kiest zelfstandig uit vier scenario's

Actueel 1.209 keer gelezen

In de raadsvergadering van maandagavond heeft de gemeenteraad van Westvoorne unaniem een motie aangenomen, waarin de toekomst van Westvoorne aan de orde wordt gesteld.

De belangrijkste conclusie hierbij is dat Westvoorne die toekomst zelfstandig wil bepalen en niet tot een keuze mag worden gedwongen, en wil daarvoor een tijdelijke "Commissie Bestuurlijke Toekomst Westvoorne",in het leven roepen. Deze instelling van een dergelijke commissie is mede gekozen omwille van de zorgvuldigheid; immers het betreft misschien wel het belangrijkste besluit in de geschiedenis van Westvoorne: we gaan naar een mogelijk herindeling met andere gemeentes. Deze commissie moet gaan bestaan uit de fractievoorzitters met toevoeging van ambtelijke ondersteuning en - op uitnodiging - een lid van het college.

Vier scenario's
Uiteindelijk moet het onderzoek leiden tot een keuze uit vier scenario's: een scenario waarin Westvoorne zelfstandig blijft, een scenario waarbij Brielle en Westvoorne samengaan , een scenario waarin Hellevoetsluis en Westvoorne samengaan en een laatste scenario waarin de drie gemeenten op Voorne één gemeente worden. Ook wil de gemeenteraad een uitspraak van het college over wat te doen met de WOV.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant