Voor elk wat wils op Winterfair aan de Korteweg
Voor elk wat wils op Winterfair aan de Korteweg Foto: Leo Blok

Drukte ondanks matig weer op Winterfair Nieuwenhoorn

Actueel 560 keer gelezen

Er was een groot verschil tussen het weer in de ochtenduren en de rest van de dag. Toch bleef het, ook toen de zon plaatsmaakte voor regendruppels, gezellig druk aan de Korteweg.

De jaarlijkse Winterfair in de dwaaltuin van Myléne van den Berg had ook dit jaar weer veel te bieden en elk jaar groeit het aantal vaste bezoekers, die er nieuwe herinneringen komen maken.
Bijzonder was de stand van kunstenares Veronica van Leth die prachtige tekeningen had gemaakt in kleine oplages van 5 stuks. Ze werden prima verkocht, maar natuurlijk niet zo goed als de oliebollen en de erwtensoep die bij deze temperaturen gretig aftrek vonden.
Ook bij de stand van Charlotte's Bakery was volop hete koffie en thee te koop met zachte zalige zoetigheden. Toch waren het juist de bezoekers die op zoek waren naar iets bijzonders die in de meerderheid waren en dat ook vaak vonden. Een mevrouw had heel aparte dromenvangers gemaakt waarin zachte stof de boventoon voerde. Ook mooi keramiek van lokale kunstenaars als Karin van Wijk en anderen was een echte blikvanger. Kleine meubelen, schilderijen en veel keukenzaken die nog door onze grootmoeders waren gebruikt maakten het beeld van gezellige markt zonder handelaren compleet. Veel Hellevoetse gezinnen aten 's avonds verse oliebollen bij de koffie...

Veronica van Leth met aparte tekeningen
Kleine meubelen en schilderijen
Twee broers die het erg naar hun zin hadden
Wandelen door een dwaaltuin vol verrassingen
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant