Afbeelding
Foto: Wil van Balen

Een boterhammetje eten met de burgemeester

Actueel 809 keer gelezen

Hellevoetsluis - Woensdag 7 november was het nationaal schoolontbijt. Voor de meeste kinderen betekent dit een lekker ontbijtje op school, maar voor de leerlingen van groep 7/8 van het Palet was het nog bijzonderder. Zij mochten deze ochtend ontbijten in het gemeentehuis, samen met burgemeester Milène Junius en wethouders Hans van der Velde en Aart-Jan Spoon.

Om kwart over acht fietsten de kinderen van het Palet in Nieuwenhoorn in groene veiligheidshesjes naar het gemeentehuis. Net iets na half negen zetten ze hun fiets neer achter het Prinsehuis. Binnen staan de burgemeester en wethouders al klaar om de leerlingen te ontvangen. Gezamenlijk loopt iedereen naar de kantine waar een aantal grote tafels zijn gedekt. Voordat iedereen begint aan het ontbijt spreekt de burgemeester de kinderen nog even toe. "We gaan vandaag van het schoolontbijt genieten met elkaar, omdat het heel belangrijk is dat je een goed ontbijt, want met een goed ontbijt kun je er de hele dag tegenaan."

Cheque voor kinderpostzegels
De burgemeester had ook nog een verrassing voor de school in petto. "Voor het goede doel geven wij als gemeente Hellevoetsluis voor de kinderpostzegels 325 euro aan deze school." Milène Junius houdt een cheque met het bedrag vast. "Aan wie mag ik hem uitreiken?" Direct steken alle kinderen aan de tafel hun hand op en schieten daarna in de lach. "Reik hem maar aan Mark uit, dan mag hij hem namens de school ontvangen," zegt meester Rik Looij.

Dokter, stewardess en rapper
Aan de tafel zijn de gesprekken in volle gang. De kinderen hadden vragen voorbereid die ze konden stellen tijdens het ontbijt. "We gaan die vragen straks in de klas bespreken. Sommigen zitten met een wethouder aan tafel en sommigen met de burgemeester, dus dan kunnen we mooi alles uitwisselen. Maar de kinderen zijn niet de enige met vragen, ook de wethouders en de burgemeester zijn nieuwsgierig. Zo gaat het aan meerdere tafels over wat de kinderen willen worden. Je hoort beroepen als stewardess, profvoetballer, dokter, boer en rapper.

Tour door het Prinsehuis
Na het ontbijt neemt de burgemeester de leerlingen nog mee naar haar kantoor in het Prinsehuis. Gelukkig kunnen ze zich goed inhouden. Veel van de kinderen zijn nog nooit in het Prinsehuis geweest en kijken met grote ogen om zich heen. Na het bezoek aan de werkkamer van de burgemeester loopt iedereen naar boven om ook de trouwzaal nog even te bezichtigen. Na een korte uitleg over de zaal sluit de burgemeester de ochtend af. "Ik hoop dat jullie een goed ontbeten hebben en ik wens jullie een veilige fietstocht terug." Met een smakelijk ontbijt achter de kiezen fietsen de kinderen vol verhalen weer terug naar school.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant