Nominatie Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk | GrootHellevoet.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo groothellevoet.nl
Foto: Wil van Balen

Nominatie Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk

  •   191 keer gelezen   Actueel

Dit jaar zijn de volgende vier organisaties genomineerd voor de Aanmoedigingsprijs Vrijwilligerswerk Hellevoetsluis - Inloophuis Entrada, Verdedigingswerken Hellevoetsluis, Dorpshuis de Nieuwe Meent en Hockeyvereniging HC Voorne.

Deze week een kennismaking met Stichting Dorpshuis de Nieuwe Meent.

Hans Hijgemann, voorzitter van de in 2014 opgerichte stichting De Nieuwe Meent vertelt enthousiast hoe het Dorpshuis een spil is op het gebied van sociale activiteiten binnen de dorpskern. Het Dorpshuis is niet alleen het gebouw – dat wordt gedeeld met Basisschool De Hoorn – maar feitelijk een paraplu waaronder verschillende activiteiten tot wasdom kunnen komen.

"Een groepje mensen dat een bepaalde verenigingsactiviteit wil gaan ontplooien ziet vaak op tegen het vele werk er om heen", zegt Hans. "Door dit als het ware te koppelen aan de stichting nemen wij veel werk uit handen en verlagen zo de drempel om aan iets nieuws te beginnen".

Leerkracht en locatieleider Caroline Kik van obs De Hoorn en Hans Hijgemann zijn beiden zeer tevreden over de samenwerking. Doordat kosten zoals bijvoorbeeld exploitatie en beheer worden gedeeld en met de inzet van een groot aantal vrijwilligers, wordt een belangrijke voorziening behouden. Het versterkt de onderlinge band en zorgt ervoor dat de dorpskern blijft 'leven'. "Er ontstaan bovendien nieuwe mogelijkheden en initiatieven', zoals het bewonersplatform dat nu in oprichting is", aldus Hijgemann.

Binnen de activiteiten van Dorpshuis de Nieuwe Meent wordt samengewerkt met wel 60 vrijwilligers. Dit voorkomt dat mensen zo veel worden ingezet dat ze het binnen een paar jaar voor gezien houden. Sommigen doen een of enkele keren per jaar iets, anderen zetten zich frequenter in, ieder naar vermogen en specialisme.

Op het eerste gezicht is het organiseren van buitenschoolse activiteiten misschien wat vreemd voor een Dorpshuis. Maar Hans legt uit dat dit voor allerlei partijen een win-win situatie oplevert. Een leuke voorbeeld is de samenwerking met de volkstuinen Hof van Hoorn. De kinderen van de school brengen regelmatig een bezoek aan de volkstuinen. Waar de tuinders eerst bevreesd waren voor hun gewassen, hebben ze gemerkt dat de samenwerking met de kinderen vooral erg leuk is. Andere activiteiten zijn EHBO voor kinderen, schroef- zaag en spijker-diploma, Kaboutertuin voor kleuters, Sportclinics  , karate en jiu-jitsu en Sinterklaas. "De buitenschoolse activiteiten zijn niet alleen voor de kinderen van de school, maar voor alle kinderen uit de dorpskern."

Meer informatie via denieuwemeent@gmail.com of 06-22226696. Voor het huren van de foyer, (een deel van) de gymzaal of de kleedkamers (voor kleine vergaderingen), of voor nadere informatie over de activiteiten van het Dorpshuis.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226262&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768100&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Poll

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226264&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=groothellevoet.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=322" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>